نگه داری از کودک اوتیسم چگونه است؟

What is it like to take care of an autistic child?
What is it like to take care of an autistic child?

اگر ما 100 بچه متفاوت با فرهنگ متفاوت را به طور تصادفی دور هم جمع کنیم، بر خلاف این که به نظر متفاوت می‌رسند، عملکرد مغزشان بسیار شبیه به هم و به هم نزدیک است. با این حال ممکن است از بین این 100 نفر دو نفر عملکرد مغزی کاملا غیر معمول را نسبت به بقیه داشته باشند. ممکن است این کودکان مریضی به نام اوتیسم داشته باشند با به عبارتی اوتیستیک باشند.

 

اوتیسم چیست؟

اوتیسم در کودکان و بزرگسالان می‌تواند اتفاق بیفتد و این افراد نسبت به بقیه دنیای متفاوت‌تری را تجربه می‌کنند. چون این افراد با درجه‌های متفاوتی از ویژگی‌های عصبی به وجود آمده‌اند. اوتیسم در پسرها چهار برابر بیشتر اتفاق می‌افتد. اما دلیلش به این خاطر است که تشخیص سریع‌تری در اوتیسم برای پسران وجود دارد.

دقت داشته باشید که اوتیسم بیماری نیست پس درمانی هم ندارد. کودکان اوتیسمی حواس دقیق‌تری دارند و دوست دارند اطراف خود را منطقی‌تر درک کنند. مغز افراد اوتیسمی تمایلی به ارتباط گرفتن به بقیه ندارد و در نتیجه این مشکل آن‌ها تمایلی به برقراری ارتباط ندارند.

چیز دیگری که راجع به اوتیسم باید بدانید این است که این افراد به شدت حساس و  پایبند به نظم بیش از حد هستند و سعی می‌کنند هرچیزی را  به شکلی خاص ببینند و درک کنند و الگو سازی کنند.

 

چگونه از کودک اوتیسم مراقبت کنیم؟

همان طور که قبلا گفته شد، کودک اوتیسم به شدت حساس است. اما این یعنی چه؟برای یک کودک اوتیسمی همه چیز باید دقیق باشد و روال مشخصی داشته باشد. مثلا یک فرد اوتیسم ممکن است علاقه بیش از اندازه‌ای به در یک راستا قرار دادن مدادهایش داشته باشد.

یا مثلا برایش مهم باشد که فلان ساعت حتما فلان اتفاق بیفتد. به این منظور برای نگه داری از کودک اوتیسم باید موردهای حساس را برایش شناسایی کنید و  آن را طوری مدیریت کنید که باعث ناراحتی و احساس دودلی‌اش نشود.

برای نگه داری از کودک اوتیسم، بهتر است احساسات انسانی را به او آموزش دهید. چون احساسات انسانی بسیار برای اوتیسمی‌ها گنگ و بی‌معنا هستند. به این منظور در جهت مراقبت از فشارهای روانی کودک اوتیسم الگوهای مشخص رفتاری انسان‌ها را برایش شرح دهید.

به منظور نگه داری از کودک اوتیسم می‌توانید با تصاویر چهره‌های مختلف انواع احساسات و عواطف را طبقه‌بندی و نظم دهید تا کودک بتواند آن را بیشتر درک کند. برای مراقبت از کودک اوتیسم با خانواده‌هایی که با این مشکل سر می‌کنند ارتباط بگیرید. چون در این صورت می‌توانید از تجربیات این خانواده‌ها با نحوه برخورد صحیح با کودک اوتیسم راهنمایی بگیرید. همچنین برای صحبت کردن و همدردی انجام این کار برای شما بسیار ارزشمند است.

 

 

چگونه با استرس وجود فرد اوتیسم کنار بیاییم؟

بی‌شک بد اخلاقی و خشونت و پرخاشگری و نقص زبان فرد اوتیسمی می‌تواند در روحیه والدین تاثیر بدی داشته باشد. والدین برای این که این چالش‌ها را پشت سر بگذارند باید به دوره‌های روان درمانی در این رابطه رجوع کنند. والدین باید بدانند که اوتیسم یک اختلال ژنتیکی در کودکان است.

همچنین والدین باید آگاهی و شناخت کاملی از نحوه برخورد با فرد اوتیسمی داشته باشند. نکته مهم‌تر این است برای نگه داری از کودک اوتیسم  و مراقبت از روان او  کودک را همینطور که هست بپذیرند و تلاش نکنند کارهایی را از این کودک متوقع باشند که یک فرد عادی انجام می‌دهد. این که از کودک توقع درس خواندن داشته باشید منطقی نمی‌باشد. شما فقط باید این کودک را آزاد و رها بگذارید طوری که نه خود صدمه‌ای ببیند نه به دیگران صدمه‌ای بزند و زندگی خوشایندی را طی کند.

 

در مقابل خشم کودک اوتیسم چه رفتاری نشان دهیم؟

برای نگه داری و مراقبت از روان فرد اوتیسم بهتر است راهکارهایی را در جهت کنترل خشم فرد اوتیسم انجام دهید برای این کار می‌توانید:

-آگاهانه بی اعتنا باشید! گاهی لازم است نسبت به خشم کودک بی‌اعتنا باشید تا او فکر نکند از این راه می‌تواند توجه شمارا جلب کند.

-استفاده از راهبردهای حسی! از پاسخ‌های احساسی امتناع کنید. در عوض سعی کنید احساسات کودک را در نظر بگیرید و درک کنید.

-داشتن محیطی امن در جهت جلوگیری از حادثه در هنگام خشم!

-از عبارت‌های مشخصی در جهت سازماندهی رفتارش انجام دهید. مانند من هنوز منتظرم یا نه هنوز!

-به کودک یاد دهید در موقعیت‌های حساس از یک تا سه بشمارد تا بتواند تصمیم بگیرد که خشمش بی‌معناست.

-از یک شی آشنا در جهت دادن توجه به سمت آن استفاده کنید.

-اگر در موقعیتی متوجه نگاه‌های ناآشنا شدید، ارتباط و تمرکز خود را از رو کودک اوتیسمی خود بر ندارید و در مقایل دیگران احساس شرمندگی نکنید.

 

چگونه با اضطراب کودک اوتیسم برخورد کنیم؟

برای نگه داری و مراقبت از روان فرد اوتیسم، اضطرابش چیزی است که باید از بین برود و کنترل شود. بهترین کار برای جلوگیری از  اضطراب کودک، شناسایی عامل استرس و دوری از آن است. در ادامه به موقعیت‌هایی که برای کودک اوتیسم استرس‌زا است اشاره می‌کنیم:

-ناشناخته بودن محیط و الگوها

-موقعیت‌های آموزشی و شرایط جدید برای یادگیری

-موقعیت‌های حسی و  مشکلات احساسی

-شرایط اجتماعی و موقعیت اجتماعی جدید

-روال‌های نا منظم در شرایط و کارهای مختلف

 

چگونه با کودک راجع به اوتیسم حرف بزنیم؟

برای نگه داری از کودک اوتیسم و صحبت کردن راجع به مشکلاتی که کودک درون خودش حمل می‌کند باید با او صریح، واقعگرا و مثبت بود. دقت داشته باشید که اصلا نباید تظاهر به مثبت بودن کنید چون همانطور که می‌دانید افراد مبتلا به اوتیسم دقت بالایی به جزییات دارند و هر رفتار شما می‌تواند روی آن‌ها تاثییر داشته باشد و باعث شود آن فرد احساسات شمارا با خودش حمل کند و به این نتیجه برسد که باید اوتیسم خود را پنهان کند.

 

چگونه روابط اجتماعی را به کودک اوتیسمی یاد دهیم؟

برای مراقبت از روان کودک اوتیسمی نیاز است که روابط اجتماعی بیشتر و مناسب‌تری داشته باشد. به این منظور درجهت یاد دادن مهارت‌های ارتباطی، والدین باید الگوهای مختلف رفتاری همچون لحن و زبان بدن را به کودک یاد دهند و کودک را در موقعیتی قرار دهند که بازی‌های گروهی یا فعالیت‌های گروهی بیشتری را تجربه کند.

 

آیا بیمه به اوتیسم‌ها کمک می‌کند؟

خوشبختانه برای نگه داری از کودک اوتیسم، بیمه خدمات بسیاری را برای مبتلایان به اوتیسم در نظر دارد. بیمه هزینه دارویی و هزینه روان درمانی را برای کودک اوتیسم پرداخت می‌کند. همچنین بیمه هزینه مدرسه و آموزش فردی را هم برای کودکان اوتیسم انجام می‌دهد.

 

جمع بندی

کودک اوتیسم با مشکلات روانی و  احساسی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند. بسیار حساس و جزئی بین است و در واقع همین چزئی بینی و عدم توانایی کلی بینی باعث رنجشش می‌شود.برای نگه داری کودک اوتیسم باید چه از لحاظ روانی چه از لحاظ جسمی ملاحظات خاصی انجام شود. برای نگه داری از کودک اوتیسم باید اورا از عوامل استرس زا دور کرد. برای نگه داری از کودک اوتیسم باید روابط عمومی مختصری را به او آموخت تا درکش از دیگران و محیط پیرامونش بیشتر باشد و الگو های بیشتری برای خود بسازد. برای آموزش‌های بیشتر در این خصوص از پزشک کمک بگیرید.