علت از خواب پریدن نوزاد ؛ پدیده‌ای طبیعی البته مهم!

علت از خواب پریدن نوزاد ؛ پدیده‌ای طبیعی البته مهم!
علت از خواب پریدن نوزاد ؛ پدیده‌ای طبیعی البته مهم!

دما در کره زمین رو به کاهش است و همه ما انفجار یخی را احساس می‌کنیم. به نظر می‌رسد آب و هوای زمستانی همراه با انگشتان پای سرد، چالش‌های خواب زیادی را به همراه دارد. از جمله نوزاد و کودک نوپا که ناگهان زودتر یا بیشتر در طول شب از خواب بیدار می‌شوند. و همچنین نوزادان تفاوت بین شب و روز را نمی‌دانند. اما علت از خواب پریدن نوزادان چیست؟

 

علت از خواب پریدن نوزاد:

 

  • هوای اتاق بچه خیلی سرد است.

 

یکی از علت‌های از خواب پریدن نوزاد، هوای سرد اتاق می‌تواند باشد. حتی اگر نوزاد فوق العاده گرم باشد، اگر در هوای سرد تنفس کند، می‌تواند نوزاد را از خواب بیدار کند.

این مورد اغلب دلیل بیدار شدن در صبح زود است. زیرا کودکی که در اتاق سرد به رختخواب رفته است، با کاهش ناگهانی دما در ساعات اولیه از خواب بیدار می شود.

پس بهتر است دمای اتاق کودک را در حدود 20-22 درجه سانتی‌گراد نگه دارید.

 

  • نوزاد به اندازه کافی گرم لباس نمی‌پوشد.

 

لباس‌های آستین بلند به تنهایی ممکن است به اندازه کافی گرم نباشند تا کودک را در طول شب گرم نگه دارند. پوشاندن یک کت آستین کوتاه یا بلند در زیر لباس آستین بلندشان به گرم نگه داشتن نوزاد کمک می‌کند.

به خاطر داشته باشید که هرگز کودک را با سر پوشانده نخوابانید (مثلاً با کلاه)، و اگر کودک به اندازه کافی بزرگ شده است از پتو استفاده کنید. همچنین کیسه‌های خواب نیز ایده درخشانی هستند.

می‌توانید نوزاد را در الیاف طبیعی قرار دهید تا اطمینان حاصل شود که تا نزدیک به سینه کودک گرم است. برای گرمای بیشتر از کیسه خواب یا پتو متناسب با سن کودک استفاده کنید.

 

 

  • نوزاد بیش از حد گرم می‌شود، عرق می‌کند و سپس سرد می‌شود.

 

اگر شما نوزاد را بیش از حد گرم کرده‌اید و نوزاد هنوز بیدار است، می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد که لباس‌های فوق‌العاده گرم و یا ملافه‌ها را روی بچه‌ها قرار دهید، اما اگر این‌ها از الیاف مصنوعی ساخته شده باشند، ممکن است در واقع اثر معکوس داشته باشند.

الیاف مصنوعی از پلاستیک‌های مختلفی ساخته شده‌اند و قابل تنفس نیستند، این در حالی است که ممکن است متوجه شوید که کودک کمی عرق کرده و حتی در سردترین هوا از خواب بیدار می‌شود.

بهتر است تا جایی که ممکن است مطمئن شوید که همه چیز از فیبر طبیعی ساخته شده باشد.

 

 

 

چرا نوزادان در شب بیدار می‌شوند؟

خواباندن کودک در طول شب یک فرآیند بسیار مهم است. یکی از مهمترین چیزهایی که باید به خاطر بسپارید این است که کودک شما در حال یادگیری نحوه خوابیدن در طول شب است. میانگین مدت زمان خواب طبیعی در نوزادان مشخص است.

ممکن است فشار زیادی برای خواباندن کودکتان احساس کنید، اما مهم است که خیلی به خودتان سخت نگیرید. زمان لازم است تا نوزادان ریتم شب و روز و زمان خواب را یاد بگیرند. و به یاد داشته باشید، پاسخگویی به نیازهای کودک چیز خوبی است.

 

 

اختلال خواب در نوزادان و کودکان

یکی از دلایل از خواب پریدن نوزاد تازه متولد شده این است که او تفاوت روز و شب را نمی‌دانند. آن‌ها در چند ماه اول هر شب چند بار از خواب بیدار می‌شوند.

نوزادان تازه متولد شده (0 تا 3ماهگی) تقریباً همیشه در چند ماه اول به طور مکرر در شب از خواب بیدار می شوند و این موضوع طبیعی است.

نوزادان تازه متولد شده برای پیروی از روال‌های سخت قبل از خواب بسیار کوچک هستند. تکنیک‌هایی که می‌توانند به نوزادان بزرگتر کمک کنند تا دوباره بخوابند، برای نوزادان تازه متولد شده کارایی ندارند. شما باید با آن‌ها بیدار بمانید.

بیدار شدن منظم می‌تواند برای والدین دشوار باشد زیرا شما در طول روز کمتر از کودک خود می‌خوابید. از زمانی که آن‌ها در خواب هستند به عنوان فرصتی برای استراحت استفاده کنید.

الگوهای خواب از حدود 3 ماهگی شروع می‌شود. از این سن، نوزادان برای مدت کوتاهی شروع به خواب خواهند کرد. نوزادان معمولاً در عرض 5 دقیقه پس از خواب به خواب عمیق تری فرو می‌روند.

همان‌طور که گفته شد، نوزادان از حدود 3 ماهگی شروع به خواب طولانی‌تری می‌کنند. این خواب معمولا بین 12 بامداد تا 5 صبح اتفاق می‌افتد.

پس شما می‌توانید در این سن شروع به انجام یک روتین قبل از خواب کنید.

نوزادان از 3  تا 6 ماهگی می‌توانند شب‌ها بیشتر بخوابند. همچنین ممکن است دوره‌های بیداری طولانی‌تری در طول روز داشته باشند. که به این حالت تثبیت خواب می‌گویند.

اما طبیعی است که کودک شما در طول شب برای مدت کوتاهی از خواب بیدار شود.

نوزادان زیر 6 ماه ممکن است در طول شب برای تغذیه از خواب بیدار شوند. شما می‌توانید از حدود 6 ماهگی شروع به معرفی غذاهای جامد به کودک خود کنید. هنگامی که نوزادان به طور کامل شروع به خوردن غذا‌های جامد کردند شما می‌توانید تغذیه شبانه را به تدریج کنار بگذارید.

توصیه‌هایی برای خواباندن کودک:

اطمینان حاصل کنید که کودک شما با خیال راحت می‌خوابد. نوزادان باید تا 1 سالگی به پشت بخوابند. نوزادان باید روی سطحی سفت بخوابند، مانند تشک با ملحفه‌ای که فاقد ملافه یا سایر اشیاء نرم باشد.

والدین باید از قرار دادن نوزادان در معرض هرگونه دود اجتناب کنند و باید همیشه از مصرف الکل، داروهای آرام بخش و مصرف مواد مخدر غیرقانونی در حین مراقبت از نوزاد خودداری کنند.

والدین می‌توانند از پستانک در شب یا زمان چرت زدن استفاده کنند که اثر محافظتی در برابر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) نشان داده است. پستانک نباید به لباس بچسبد یا به گردن کودک شما آویزان شود.

 

 

 وقتی کودک از خواب بیدار شد چه باید کرد؟

 

کودک خود را بیش از چند دقیقه در حال گریه رها نکنید. با آرام صحبت کردن و در آغوش گرفتن کودک را آرام کنید و به او آرامش بدهید.

یکی از علت‌های از خواب پریدن نوزاد گرسنه بودن او است. پس اگر قبل از خواب گرسنه هستند به آن‌ها غذا بدهید. شما نیازی به تعویض پوشک کودکتان در زمان خواب ندارید، مگر اینکه کثیف یا خیلی خیس باشد.

با صدای آرام و نرم صحبت کنید، بلند صحبت کردن ممکن است آن‌ها را تشویق کند که بیدار بمانند.

هنگام شیر دادن به نوزاد در شب از نور کم استفاده کنید زیرا نور روشن ممکن است بیش از حد او را تحریک کند، نور زرد یا قرمز بهترین است. از نور آبی و نمایشگرهای روشن در اتاق خواب اجتناب کنید.

در صورت امکان، کودک خود را خواب آلود اما بیدار به تخت برگردانید تا در جایی که به خواب رفته است بیدار شود. همیشه کودک را به پشت بخوابانید. اختلال خواب در کودکان و نوزادان یک امر طبیعی است.

 

کلام آخر:

برای خواباند نوزاد و کودک خود صبور باشید، روتین مناسبی قبل از خواب انجام دهید. مطمئن شوید جای کودک نرم است و همچنین اتاق کودک سرد نباشد. کودک قبل از خواب نباید گرسنه باشد. اگر کودک گریه می‌کند با صدایی ارام با او صحبت کنید و کودک را ارام کنید و او را دوباره به تخت ببرید. پزشکان متخصص می‌توانند در زمینه خواب نوزاد شما را بیشتر یاری کنند.