عرق گز(جوش های ریز) در کودکان

عرق گز(جوش های ریز) در کودکان
عرق گز(جوش های ریز) در کودکان

عرق گز در کودکان یک بیماری پوستی است که می‌تواند در هر جایی از بدن که پوست با پوست برخورد دارد، رخ دهد.

این بیماری پوستی بر روی قسمت‌های چین خورده اثر می‌کند بخصوص زمانی که پوست خیس یا عرق کرده باشد. این بیماری می تواند منجر به تحریک، التهاب و حتی عفونت شود.

عرق گز یک بیماری شایع پوستی است که می تواند در چین های پوست رخ دهد و با پوست قرمز و ملتهب که ممکن است خارش یا دردناک باشد مشخص می‌شود.

 

خبر خوب این هست که با داشتن برخی دانش، اغلب می‌توانید این بیماری را در خانه درمان کنید و از بازگشت آن جلوگیری کنید. در اینجا نحوه به وجود آمدن این بیماری و کارهایی که می‌توانید در خانه و با کمک پزشک در مورد آن انجام دهید، آمده است.

 

 

عرق گز چیست؟

عرق گز یک بثورات صورتی مایل به قرمز است که در چین‌های پوست ظاهر می‌شود. این بیماری در جایی که سطوح پوست به یکدیگر ساییده می‌شوند به وجود می‌آید.

بثورات‌ها می‌توانند خارش یا دردناک باشند، اما مسری نیستند. باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها می‌توانند به راحتی در این محیط گرم و مرطوب رشد کنند و زخم را بدتر کنند.

 

این نواحی از پوست اغلب تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند:

  • زیر بغل
  • زیر و بین سینه‌ها
  • کشاله ران
  • باسن
  • بین انگشتان پا

 

 

علت به وجود آمدن عرق گز چیست؟

اصطحکاک ناشی از مالش پوست روی پوست، رطوبت و دمای بالاتر در نواحی از بدن، عوامل اصلی ایجاد عرق گز در کودکان است.

 

این مناطق اغلب مرطوب، گرم و فاقد قرار گرفتن در معرض هوا هستند که این باعث می‌شود مناطق مناسبی برای پرورش میکروارگانیسم‌ها باشند. این باکتری‌ها یا قارچ‌ها بثورات و علائم آن را بدتر می‌کنند. عفونت‌های قارچی در کودکان از مهم‌ترین دلایل به‌وجود آمدن این مشکل هستند.

 

عفونت‌های عرق گز می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • قارچی
  • باکتریایی
  • ویروسی

 

کاندیدا (یک مخمر) گروه قارچی است که بیشتر با عرق گز مرتبط است. حدود 80٪ تا 90٪ همه عفونت‌های مخمری پوست توسط کاندیدا آلبیکنس (که برفک نیز نامیده می شود) ایجاد می‌شود.

البته اکثر مردم به طور معمول مقداری کاندیدا آلبیکنس روی پوست خود دارند. مخمر می‌تواند به راحتی از شکستگی‌های پوستی برای تکثیر استفاده کند. بثورات کاندیدا ظاهری بسیار قرمز روشن دارد.

ممکن است پلاک هایی داشته باشد که ضایعات برجسته و فلس‌دار هستند و همچنین برجستگی‌های جوش مانند نیز ممکن است وجود داشته باشند.

 

 

علائم عرق گز در کودکان:

عرق گز به صورت قرمزی یا برجستگی‌های کوچک یا لکه هایی در چین‌های پوستی شروع می‌شود.

بثورات‌ها می‌توانند به صورت زیر احساس شوند:

  • خارش‌دار
  • سوزناک
  • ناراحت و دردناک

 

عرق گز اغلب در دو طرف چین پوست ظاهر می‌شود، تقریباً مانند یک تصویر آینه. معمولا عفونت‌ها یک طرفه و نامتقارن هستند. اما اختلالات التهابی معمولاً متقارن هستند. برای مثال این التهابات زیر هر دو بازو یا هر دو سینه ظاهر می‌شوند.

ناحیه مایل به قرمز می‌تواند به سرعت ملتهب شود. ممکن است پوست ترک بخورد یا خونریزی کند، همچنین ممکن است پوست ترشح کند و پوسته پوسته شود. و همچنین ناحیه اطراف ممکن است پوسته پوسته شود.

اگرعفونت ثانویه ناشی از باکتری، قارچ یا ویروس دارید، عرق گز ملتهب‌تر می‌شود و می‌تواند بوی بدی ایجاد کند.

ممکن است کودکتان در بیش از یک ناحیه پوستی عرق گز داشته باشد. همچنین در این التهاب نواحی کوچک‌تر چین‌خوردگی پوست، مانند پشت گوش‌ها، اطراف چانه یا روی پلک‌ها نیز می‌توانند تحت تأثیر قرار گیرند.

علائم عرق گز اغلب زمانی بدتر می‌شوند که ناحیه با ترشحات بدن مانند عرق، ادرار یا مدفوع در تماس باشد.

 

عرق گز در چه گروه سنی بیشتر رخ می‌دهد؟

 

عرق گز بیماری شایعی است و در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما طبق یک مقاله در سال 2014، در افراد بسیار جوان و مسن‌تر شایع‌تر است. در نوزادان، عرق گز اغلب به صورت راش پوشک ظاهر می‌شود.

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا بی‌حرکت هستند، بیشتر در معرض عرق گز هستند. این التهاب بیشتر در هوای گرم و مرطوب ظاهر می‌شود.

 

درمان عرق گز:

زمانی که بیماری عرق گز فقط التهابی و بدون عفونت باشد، درمان ساده است. فقط کافیست تا بدانید چطور از پوست نوزاد مراقبت کنید، برای این کار باید ناحیه را تمیز و خشک نگه دارید. چندین راه حل وجود دارد که ممکن است به کنترل عرق گز کمک کند.

ممکن است پزشک مواردی را پیشنهاد دهد که عبارتند از:

 

  • ضد تعریق‌ها
  • خمیر سه‌گانه با اکسید روی یا استات آلومینیوم و پترولاتوم
  • وازلین

 

درمان عرق گز معمولاً یک کرم پوست است و با رعایت بهداشت خود در خانه می‌توان بیماری را کنترل کرد. نوع داروی موضعی بستگی به نوع التهاب که باکتریایی است یا قارچی، دارد.

در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی داشته باشید. درمان عرق گز به علت و نوع عفونت کودک بستگی دارد.

 

درمان‌های خانگی عرق گز:

 

عرق گز در کودکان و نوزادان نیاز به مراقبت ویژه دارد، زیرا ناحیه پوست آسیب‌دیده بسیار ظریف است. محل را تمیز نگه دارید، آن را به آرامی با صابون ملایم بشویید و خشک کنید.

 

بهتر است از پوشک جاذب استفاده کنید و پوشک را شل بپیچید. طبق برنامه‌ای پوشک کودک را تعویض کنید تا مدت زمانی کمتری کودک شما در پوشک خیس باشد. کرم های OTC، مانند آن‌هایی که دارای اکسید روی یا پترولاتوم هستند، ممکن است مفید باشند.

اگر بثورات پوشک عفونی به نظر می‌رسد یا ظرف چند روز از بین نمی‌رود، به پزشک مراجعه کنید.

 

در کودکان بزرگسال پوست را تمیز و خشک نگه دارید. اگر ورزش می‌کند ، بعد از ورزش دوش بگیرد و خود را خشک کند.

هرگز پوست را مالش ندهد، زیرا می‌تواند باعث تحریک بیشتر و آسیب به پوست شود.

اگر عرق گز فقط التهابی است، بدون عفونت، از کرم‌های بدون نسخه برای ایجاد سدی بین چین‌های پوستی استفاده کنید. کرم‌ها یا پمادهای حاوی اکسید روی یا وازلین می‌توانند مفید باشند.

جلوی عرق را بگیرید، برای جلوگیری از تعریق از جمله زیر سینه، از یک ضد تعریق ملایم استفاده کنید.

از کرم های ضد قارچ OTC استفاده کنید. اگر عفونت قارچی دارید، سعی کنید به مدت 2 تا 4 هفته از کرم ضد قارچ OTC در ناحیه آسیب‌دیده استفاده کنید.

یک مانع فیزیکی ایجاد کنید. بسته به ناحیه آسیب دیده، از یک سد پنبه ای نازک یا گازی برای جدا کردن چین‌های پوستی استفاده کنید.

از لباس‌های گشاد و پارچه های قابل تنفس استفاده کنید. لباس‌های نخی گشاد بپوشید و از مواد مصنوعی که می‌توانند تحریک‌ کننده باشند اجتناب کنید.

 

درمان عرق گز قارچی:

برای درمان عرق گز قارچی از ضد قارچ های موضعی و داروهای آزول، از جمله میکونازول (میترازول)، کتوکونازول (نیزورال موضعی)، یا کلوتریمازول استفاده کنید.

شما معمولاً دو بار در روز به مدت 2 تا 4 هفته از کرم استفاده می کنید. اما اگر التهاب شما بسیار خارش‌دار است، ممکن است پزشک ضد قارچ همراه با دوز کم کورتیکواستروئید را نیز تجویز کند.

بسته به شدت عفونت، پزشک ممکن است یک داروی ضد قارچی سیستمیک را که از طریق دهان مصرف می‌کنید، تجویز کند.

 

 

درمان عرق گز باکتریایی:

برای درمان عرق گز باکتریایی از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی برای عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. این آنتی‌بیوتیک‌ها شامل باسیتراسین یا موپیروسین است.

اگر عفونت شدیدتر باشد، پزشک ممکن است یک آنتی‌بیوتیک خوراکی مانند فلوکلوکساسیلین یا آزیترومایسین (آزیتروسین) تجویز کند.

همچنین ممکن است پزشک کورتیکواستروئید با دوز کم تجویز کند و به شما توصیه کند از صابون آنتی‌بیوتیک استفاده کنید.

 

 

 

کلام آخر:

عرق گز یک بیماری شایع و قابل درمان است. در برخی موارد عرق گز می‌تواند مزمن شود. حفظ یک برنامه منظم تمیز کردن و مرطوب کردن پوست می‌تواند به جلوگیری از عود عرق گز کمک کند. اگر در مورد پوست خود سوالی دارید یا اگر بثورات با خود‌ مراقبتی از بین نمی رود، با پزشک متخصص صحبت کنید.