
علت ورم و کبودی بعد از ختنه
یکی از شایعترین عملهای جراحی عمل ختنه در نوزادان پسر است. ختنه به این صورت انجام میگیرد که پوست کلاهک آلت برداشته میشود که در صورتی که توسط جراح باتجربه انجام نگیرد، ممکن است باعث ایجاد درد یا مشکلات بعدی شود. در واقع، ختنه کردن از قدیمیترین عملهای جراحی میباشد که قدمت آن پانزده هزار سال تخمین زده میشود.
به طوری که تاریخ شناسان ختنه را در مومیاییهای مصر باستان مشاهده کردهاند. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که عمل ختنه کردن از زمانهای قدیم مرسوم بوده و هست. امروزه، برخی والدین در بدو تولد و قبل از مرخصی نوزاد از بیمارستان اقدام به ختنه کردن نوزاد پسر خود میکنند.
در واقع، نوزادان پسر هنگام تولد پوستی روی انتهای آلت خود دارند که عمل برداشتن است پوست را ختنه میگویند. دین اسلام روی ختنه کردن نوزادان پسر تأکید فراوانی کرده و هر فرد مسلمانی لازم است نوزاد پسر خود را ختنه کند که البته در مورد زمان ختنه کردن هیچ تأکیدی نشده است.
با پیشرفت علم پزشکی، به مزایای ختنه کردن بیشتر از پیش پی بردند. به طوری که امروزه در بسیاری از کشورها عمل ختنه روی نوزادان پسر صورت میگیرد. در این مقاله قصد داریم به ختنه کردن و ورم و کبودی بعد از ختنه پی ببریم. پس با ما همراه شوید.
مزایای ختنه کردن
آکادمی آمریکایی نوزادان در پی تحقیقاتی در مورد ختنه کردن نوزادان پسر به نتایجی دست یافته که نشان از مزایای این عمل دارد. جلوگیری یا کاهش عفونت پیش پوست یکی از این مزایا میباشد. نوزادانی که ختنه میشوند، نسبت به نوزادانی که ختنه نمیشوند، کمتر در معرض عفونت پیش پوست قرار دارند.
از دیگر مزایای ختنه کردن، عفونت ادراری کاهش مییابد. همان طور که میدانید، عفونت ادراری یکی از شایعترین بیماریهایی است که اغلب نوزادان و کودکان به آن مبتلا میشوند که میتوان با ختنه کردن نوزاد پسر احتمال ابتلا به عفونت ادراری را کاهش داد. کاهش ابتلا به سرطان آلت تناسلی در جنس مذکر مهمترین مزیت ختنه کردن است.
همچنین، ختنه کردن میتواند بیماریهای جنسی را که قابل انتقال میباشند کاهش دهد. فیموسیز یا تنگی پیش پوست یکی از بیماریهایی است که مردانی که ختنه نشدهاند، مبتلا میشوند. فیموسیز یک نوع بیماری مخصوص مردان است که در آن پیش پوست جمع نمیشوند.
عوارض ختنه کردن
معمولا پس از ختنه خونریزی ایجاد میشود که در حالت طبیعی لازم است پس از مدتی بهبود یافته و خون ریزی قطع شود. در صورتی که در عرض ۲۴ ساعت، نقطههای خون ریزی مشاهده شود طبیعی است. اما، وجود لکههای بزرگ خون ریزی غیر طبیعی است که باید به پزشک گزارش شود.
تغییر رنگ سر آلت بعد از ختنه امری طبیعی است و جای نگرانی ندارد. بعد از عمل ختنه ممکن است سر آلت رنگ قرمز و براق یا حتی بنفش به خود بگیرد. چرا که پوستی که مانند غشای مخاطی عمل میکند در هنگام ختنه کردن برداشته میشود و همین امر باعث تغییر رنگ سر آلت بعد از ختنه کردن است.
حمام کردن کودک بعد از ختنه، برای بهبود جای زخم بسیار مفید است. بهتر است بعد از ختنه، به مدت یک هفته هر روز کودک را استحمام کنید و در صورتی که پانسمان نیفتاد، میتوانید با استفاده از آب ولرم آن را به راحتی جدا کنید. یکی دیکر از عوارض ختنه کردن، تورم پس از عمل ختنه است.
در واقع، بعد از عمل ختنه کردن زیر و پشت سر آلت ورم میکند که امری طبیعی است و بعد از مدتی بهبود مییابد. ورمی که بعد از ختنه کردن ایجاد میشود، بعد از یک یا دو هفته کاملا برطرف میشود. همان طور که میبینید، عوارضی که بعد از عمل ختنه کردن به وجود میآید، بعد از چند روز از بین میرود و سر آلت به طور کامل بهبود مییابد. اما، در صورتی که علائمی غیر طبیعی مشاهده کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و علت را جویا شوید تا در صورتی که مشکلی احتمالی به وجود آمد، در اسرع وقت رفع شود.
علت ورم و کبودی بعد از ختنه
عمل ختنه یک عمل بسیار ساده و در عین حال حساس میباشد به همین دلیل، لازم است تا این عمل را به یک جراح متخصص و باتجربه بسپارید تا از عوارض و مشکلات بعدی جلوگیری کرده باشید.
در صورتی که عمل ختنه به درستی انجام نگیرد، ورم و کبودی بعد از ختنه صورت میگیرد که لازم است به پزشک معالج گزارش شود. کم ادرار کردن، کبودی آلت و حتی درد در صورتی که مدت زیادی احساس شود غیر طبیعی است. تمام این علائم در صورتی ایجاد میشود که ختنه توسط فردی کم تجربه انجام شود.
علاوه بر آن، هنگامی که رنگ آلت تغییر کرده و به رنگ طبیعی خود باز نگردد، غیر طبیعی است. آلتی که رنگ آن تغییر کند به این معنی است که خون رسانی به آلت به درستی صورت نمیگیرد که بسیار خطرناک بوده و باید رسیدگی شود. تغییر رنگ آلت و در واقع، ورم و کبودی بعد از ختنه ممکن است در آینده مشکلاتی بسیار جدی ایجاد کند به همین دلیل لازم است در صورت مشاهدهی چنین موردی، در اسرع وقت به پزشک گزارش دهید.
باید توجه داشته باشید که برخی از کبودیها حالت طبیعی دارد. هنگام ختنه کردن ممکن است جایی که سوزن میزنند کبود شود که جای نگرانی نیست و این کبودی به مرور از بین میرود. از دیگر علل کبودی در قسمتی که توسط جراح سوزن زده میشود، این است که ممکن است هنگام سوزن زدن رگههای موجود در این قسمت پاره شود.
این مورد یک امر طبیعی است و به مرور زمان کبودی آن از بین میرود و به رنگ طبیعی خود باز میگردد.
مراقبتهای بعد از ختنه
طبیعتا ختنه کردن نیز مانند هر عمل دیگری نیاز به مراقبتهای ویژهای دارد تا به سرعت بهبود یابد. تمیز نگه داشتن ناحیهی تناسلی بعد از عمل ختنه بسیار حائز اهمیت است. در واقع، لازم است تا همواره بهداشت رعایت شود اما رعایت بهداشت بعد از عمل ختنه برای بهبودی بدون مشکلات احتمالی بسیار مهم است.
بعد از عمل ختنه سعی کنید پوشک کودک را زود تعویض کنید تا ادرار یا مدفوعی در ناحیه باقی نماند. همچنین، میتوانید برای شست و شوی ناحیهی تناسلی کودک از آب گرم و صابون بیبو استفاده کنید. باید توجه داشته باشید که در چنین شرایطی از دستمال مرطوب استفاده نکنید.
استفاده از دستمال مرطوب به علت این که دارای بوی معطری میباشد برای پوست و به طور کلی قسمت ختنه شده مضر است. لازم است تا والدین بعد از ختنه از کودک مراقبت کنند. لازم است تا بعد از ختنه از گاز استریل تمیز استفاده کنید و زود به زود آن را تعویض کنید تا محل دچار عفونت نشود. در صورتی که بتوانید به مدت چند روز مراقبتهای ویژهای انجام دهید، زخم به سرعت بهبود مییابد.
سخن آخر
عمل ختنه کردن یکی از شایعترین عملهایی است که از زمانهای قدیم در بین مردم و به خصوص مسلمانان مرسوم است. دین اسلام تأکید زیادی به ختنهی کودکان جنس مذکر کرده است. در این مقاله مزایا و عوارض ختنه و ورم و کبودی بعد از ختنه را بررسی کردیم. مزایای ختنه کردن شامل جلوگیری یا کاهش عفونت پیش پوست، کاهش عفونت ادراری، کاهش ابتلا به سرطان آلت تناسلی و کاهش انتقال بیماریهای جنسی میباشد.
خون ریزی بعد از عمل ختنه کردن، تغییر رنگ آلت، ورم و کبودی بعد از ختنه از عوارض این عمل است. خون ریزی لازم است بعد از مدتی قطع شود ولی در صورتی که قطع نشد، لازم است تا به پزشک جراح گزارش شود. تغییر رنگ پوست سر آلت امری طبیعی است که به علت برداشتن پوست سر آلت رنگ آن تغییر میکند. اما ورم و کبودی بعد از ختنه اگر حالتی غیر طبیعی داشته باشد باید به پزشک جراح گزارش شود تا اقدامات لازم صورت گیرد. چرا که در صورتی که درمان نشود ممکن است مشکلاتی در آینده برای فرد ایجاد کند.