
عمل ختنه، رایجترین جراحی نوزادان پسر در دنیا
ختنه یکی از رایجترین انواع جراحیهای نوزادان پسر در دنیا میباشد. نوزادان پسر در بدو تولد دارای یک ناهنجاری یا به عبارتی یک نقص کوچک در نوک آلت تناسلی خود هستند. آنهم این است که معمولاً در نوک آلت تناسلی آنها، تکه پوست اضافهای قرار دارد، که باوجود اندازه کوچک میتواند مشکلات فراوانی ایجاد نماید. وجود این تکه گوشت در نوک آلت، موجب میشود که بهداشت و تمیز نمودن این ناحیه بسیار سخت شود. درنتیجه چون بهداشت بهخوبی رعایت نمیشود، میکروبهای زیادی در ناحیه آلت تناسلی تجمع نموده، و همین باعث ابتلای نوزاد به عفونت ادراری خواهد شد.
علاوه بر این وجود این پوست اضافه ظاهر ناخوشایندی به آلت تناسلی نوزادان میبخشد. به همین دلیل از هزاران سال پیش طبق توصیه ادیان الهی، برای از بین بردن این پوست جراحی یا عمل ختنه صورت میگرفته است. این جراحی باوجود قدمت طولانیمدتی که دارد، هنوز نیز رواج داشته و در بسیاری از کشورهای دنیا انجام میگیرد. در طی این عمل با چند برش سطحی، پوست اضافه از نوک آلت جداسازی شده و فرم این قسمت کاملاً اصلاح میشود. حال درگذشته این جراحی تنها در کشورهای مسلمان انجام میگرفت. اما با افزایش آگاهی بشر نسبت به انجام ختنه، این عمل امروزه در تمامی کشورها انجام میگیرد.
چراکه ختنه فواید فراوانی به همراه داشته، و میتواند از بروز طیف گستردهای از بیماریها جلوگیری نماید. امروزه در ایالت متحده حدود ۶۰درصد از نوزادان تحت انجام عمل ختنه قرار میگیرند. درصد انجام این جراحی در دنیا، در چند سال اخیر بسیار افزایشیافته است. چراکه فواید و فاکتورهای مثبت این عمل در حفظ سلامتی نوزادان، ازنظر علمی نیز کاملاً به اثبات رسیدهاند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه بهترین زمان انجام ختنه چه زمانی است کلیک کنید
مهمترین موارد منع عمل ختنه چیست؟
معمولاً پزشکان توصیه میکنند این عمل قبل از اتمام دوره شیرخوارگی نوزاد انجام گیرد. چراکه هرچقدر در سنین کمتر صورت پذیرد، تأثیرات مطلوبتری خواهد داشت. اما بااینوجود پزشکان انجام ختنه را برای برخی از نوزادان پسر کاملاً ممنوع میدانند.
چراکه این دسته از نوزادان دارای شرایط خاصی بوده، و به همین علت انجام ختنه برای آنها اصلاً توصیه نمیشود. بهطورکلی انجام عمل ختنه در موارد زیر ممنوع خواهد بود:
هیپوسپادیاس
هیپوسپادیاس به حالتی گفته میشود که در آن، مجرای ادراری در ناحیه زیرین آلت قرار میگیرد، و درواقع یک ناهنجاری تلقی میشود. در صورت وجود هیپوسپادیاس ختنه انجام نمیشود. چراکه باید ابتدا این مشکل درمان شده، و سپس جراحی ختنه صورت پذیرد.
مشکلات انعقادی خون
دیگر مورد منع جراحی ختنه، وجود مشکلات انعقادی خون در بدن نوزادان میباشد. اگر نوزاد به هر علتی به چنین مشکلاتی دچار باشد، قطعاً نباید تحت انجام این جراحی قرار گیرد. دلیل آنهم این است که در صورت وجود چنین اختلالی، احتمال دارد در هنگام ختنه نوزاد دچار خونریزی شدید و غیرقابلکنترل شود. به همین دلیل قبل از ختنه معمولاً وجود این مورد در بدن تمامی نوزادان موردبررسی قرار خواهد گرفت.
نارس بودن نوزاد
از دیگر موارد منع عمل ختنه نارس بودن نوزادان میباشد. برخی نوزادان به دلایل مختلف ممکن است قبل از ۹ماهگی و به صور نارس متولد شوند. در این صورت نوزاد کاملاً بدحال خواهد بود، و انجام ختنه برای او خطرناک تلقی میشود. به همین دلیل ختنه بههیچعنوان برای نوزادان بدحال انجام نخواهد شد. در این صورت والدین باید صبر کنند تا نوزاد از حالت نارس خارجشده، و سلامت کامل خود را به دست بیاورد.
حساسیت به بیهوشی و بیحسی
پزشکان در هنگام انجام ختنه برای جلوگیری از احساس درد نوزادان، از ماده بیهوشی یا بیحسی استفاده میکنند. حال بدن برخی نوزادان کاملاً ضعیف بوده، و ممکن است به مواد بیهوشی واکنش نشان دهد. به همین دلیل قبل از عمل ختنه از نوزاد تست گرفته میشود، و در صورت وجود حساسیت ختنه انجام نخواهد شد.
نهفته بودن آلت
گاهی وقتی نوزاد متولد میشود، باوجوداینکه نارس نیست، آلت تناسلی او هنوز رشد کافی ندارد. در این صورت آلت بهصورت نهفته خواهد بود. به همین دلیل پزشک نمیتواند برای انجام ختنه، به آلت بهخوبی دسترسی داشته باشد. درنتیجه در صورت نهفته بودن آلت تناسلی نوزاد نیز، انجام این عمل ممنوع خواهد بود. در این صورت باید چند هفته صبر کنید، تا رشد آلت کامل شده و سپس جراحی ختنه صورت گیرد.
آیا انجام عمل ختنه عوارض دارد؟
معمولاً عوارض ختنه از مهمترین نگرانیهایی است، که میتواند ذهن والدین را به خود مشغول نماید. ختنه در حالت کلی عوارض خاصی به همراه نخواهد داشت. این عمل تنها در صورتی فاکتور منفی به همراه دارد، که در مراکز نامعتبر و تحت نظر افراد غیرمتخصص انجام بگیرد.
در این صورت به علت عدم مهارت و صلاحیت جراح، ممکن است عوارضی مثل عفونت، انسداد مجرای ادراری، خونریزی و….شامل حال نوزادان شوند. به همین دلیل توصیه میشود که در انتخاب پزشک بسیار دقت نموده، و تحقیقات کاملی در این خصوص داشته باشید.
آیا ختنه با لیزر روش مناسبی است؟
عوامل مؤثر در تعیین میزان هزینه عمل ختنه
هزینه جراحی ختنه گرچه مهمترین معیار تلقی نمیشود، اما قطعاً مسئله مهمی خواهد بود. انجام این عمل بستگی به فاکتورهای متعددی داشته و در هر نوزاد متغیر خواهد بود. اما بهتر است در حالت کلی بیشترین هزینه را برای انجام ختنه نوزاد خود، در نظر بگیرید. چراکه معمولاً انجام ختنه به شکل اصولی و تحت نظر پزشکان متخصص و باسابقه، قطعاً هزینه بالاتری را دربرمی گیرد.
حال میزان هزینه عمل ختنه با توجه به عوامل زیر تعیین میشود:
میزان ناهنجاری آلت
میزان ناهنجاری آلت تناسلی در نوزادان، میتواند مختلف باشد. هرچقدر که آلت نیاز به انجام اصلاحات بیشتری داشته باشد، قطعاً جراحی ختنه زمان بیشتری به طول میانجامد. درنتیجه هزینه آن نیز افزایش مییابد.
تخصص و سابقه پزشک
قطعاً هزینه انجام این عمل تحت نظر یک پزشک متخصص که سابقه و تجربه کافی نیز دارد، هزینه بسیار بالاتری خواهد داشت. چراکه اینگونه شما از سلامت نوزاد خود اطمینان کامل خواهید داشت.
کلینیک موردنظر
انجام عمل ختنه در کلینیکهای مختلف، میتواند هزینههای متفاوتی را نیز در بربگیرد. چراکه در هر کلینیک از تجهیزات خاصی برای عمل استفاده میشود، و همین مسئله میتواند در تعیین میزان هزینهها بسیار تأثیرگذار باشد.