همه چیز راجب گرفتگی بینی کودکان

Everything about nasal congestion in children
Everything about nasal congestion in children

بدن انسان به چیزهای مهمی برای ادامه بقا نیازمند است که یکی از این موارد تنفس اکسیژن می‌باشد. برای انجام این کار سیستم تنفسی کاملی درون بدن انسان قرار گرفته است و عمل تنفس را به طور دقیق انجام می‌دهد. شروع این سیستم از بینی است. در نتیجه بینی یکی از مهم ترین اندام های بدن به منظور حفظ و ادامه حیات محسوب می‌شود. در نتیجه گرفتگی بینی کودکان بسیار مسئله مهمی است.

گاهی اوقات ممکن است بینی دچار گرفتی و یا انسداد شود که علائم و راه‌های درمانی دارد. متاسفانه گرفتگی بینی در کودکان با اذیت و آزار بیشتری نسبت به بزرگسالان همراه است چرا که آنها دلیل اصلی این اتفاق را نمی‌دانند و برای مدتی تنفس آن‌ها دچار مشکل شده و همین باعث بی‌حوصلگی در کودکان است. مشکل گرفتگی بینی به دلایل متفاوتی از جمله سرماخوردگی، واکنش‌های آلرژیک و یا حتی آنفولانزا به وجود خواهد آمد. تمام این موارد راهکارهای درمانی دارند که کمی بعد با آن آشنا خواهید شد.

 

فهرست مطالب:

.1عوامل مهم در گرفتگی بینی کودکان چیست؟

.2علائم گرفتگی بینی کودکان چه چیزهایی است؟

.3روش های درمانی گرفتگی بینی کودکان

.4سوالات متداول راجب گرفتگی بینی کودکان

 

 

 

عوامل مهم در گرفتگی بینی چیست؟

همانطور که در قسمت قبل هم به این مورد اشاره شد، گرفتگی بینی کودکان ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. اگر شما بدانید که این گرفتگی ناشی از کدام عامل رخ داده است می‌توانید درمان را سریع‌تر و با روشی مناسب‌تر انجام دهید. در ادامه توضیحاتی راجبه 6 تا از دلایل گرفتگی بینی ارائه خواهیم کرد.

1. سرماخوردگی:

مهم‌ترین عامل در گرفتگی بینی کودکان، سرماخوردگی یا آنفولانزا است. بدن کودکان سیستم ایمنی ضعیفی دارد و در مقابل بیماری‌ها هم ضعیف است در نتیجه ممکن است زودتر دچار این مشکلات شود. علائم سرماخوردگی تب، سرفه، عطسه و… هستند که در صورتی که این علائم را در کودک خود مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید تا با استفاده از داروها این مشکلات درمان شوند.

2. آلرژی:

همانطور که بزرگسالان دچار حساسیت یا واکنش‌های آلرژیک می‌شوند، کودکان هم می‌توانند به آلرژی مبتلا شوند. این واکنش ممکن است به گل و گیاه، گردوغبار، مواد خوراکی و… رخ دهد و باعث ایجاد حساسیت شود. حساسیت باعث گرفتگی بینی کودکان، عطسه و خارش و… می‌شود که در این زمان باید کودک را به بیمارستان ببرید تا درمان شود.

3. خشک بودن آب و هوا:

بینی کودکان به دلیل ضعیف بودن باید همواره مرطوب باشد، اما زندگی در مناطقی با آب و هوای خشک باعث می‌شود تا این رطوبت از بین رفته و همین موضوع باعث گرفتگی بینی کودکان خواهد شد.

4. واکنش به بوهای قوی:

وقتی که کودک در معرض بوهای قوی مثل ادکلن، سیگار و… قرار می‌‌گیرد، سیستم ایمنی بدن کودک تحریک شده و همین موضوع باعث گرفتگی بینی کودکان خواهد شد. در نتیجه در محیطی که بوهای قوی وجود دارد نباید کودکان را به مدت زیادی نگه داشت.

5. عفونت‌های باکتریایی:

همانطور که در قسمت‌های قبل هم گفته شد، سیستم ایمنی بدن کودکان به شدت ضعیف است. به همین دلیل ممکن است بدن کودکان خیلی راحت و سریع درگیر عفونت‌های باکتریایی شود و همین موضوع باعث گرفتگی بینی کودکان خواهد شد. بعد از این اتفاق مخاط سبز یا زرد رنگ را از بینی کودکان مشاهده خواهید کرد.

6. پولیپ:

مشکل پولیپ بینی معمولا یک مشکل مادرزادی است که ممکن است بعضی از کودکان از بدو تولد درگیر این مشکل شوند. یکی از اصلی‌ترین مشکلات این بیماری، گرفتگی بینی است. درنتیجه پولیپ بینی هم می‌تواند یکی از دلایل ایجاد گرفتگی بینی در کودکان باشد.

 

علائم گرفتگی بینی کودکان چه چیزهایی است؟

گرفتگی بینی کودکان ممکن است علائم متفاوتی داشته باشد. از مهم‌ترین این علامت‌هایی که گرفتگی بینی باعث آن خواهد بود سرفه، عطسه، درد سینه کودک، خس خس سینه کودکان، اختلالات خواب در کودکان و نوزادان یا خروپف کردن در هنگام خواب، آبریزش بینی یا خشک شدن داخل فضای بینی و… است.

 

 

روش‌های درمانی گرفتگی بینی کودکان

گرفتگی بینی عموما در دسته مشکلات کوچک قرار می‌گیرد که راه‌های درمانی زیادی هم دارد اما همانطور که در بخش‌های قبلی هم به آن اشاره شد، انتخاب روش درست و مناسب برای درمان مشکل گرفتگی بینی کودکان کاملا مشروط به دانستن علت به وجود آمدن این مشکل است. در نتیجه اولین و مهم‌ترین گام برای درمان گرفتگی بینی مشخص کردن علت ایجاد آن است. بسته به نوع مشکل درمان‌های متفاوتی برای این مشکل موجود است اما بهترین و مهم‌ترین درمان برای کودکان، درمان‌های خانگی هستند که کمترین آسیب و عوارض را با خود به همراه دارند.

اگر گرفتگی بینی کودک شما به دلیل خشکی هوا ایجاد شده بود خوب است تا از دستگاه های بخور استفاده کنید. حمام کردن با آب گرم و یا مرطوب کردن بینی هم می‌تواند مفید باشد. نوشیدن مایعات کافی می‌تواند به حل مشکل گرفتگی بینی کودکان کمک بزرگی بکند. خالی کردن بینی کودک و تمیز کردن آن هم می‌تواند موثر واقع شود.

اگر گرفتگی بینی کودک همچنان ادامه داشت و بهبودی نیافت مراجعه به پزشک ضروری است تا پزشک داروهایی را برای کودک شما تجویز کند. این داروها می‌تواند قطره‌های مخصوص گرفتگی بینی باشند. البته باید توجه داشته باشید که این قطره‌ها را باید به میزان کم مصرف کنید تا نتیجه بهتری داشته باشد. ممکن است پزشک علاوه‌بر قطره از شربت هم برای بهبود وضعیت کودک استفاده کند.

 

 

نتیجه گیری

کودکان سرمایه‌های زندگی انسان‌ها هستند و سلامتی آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخودار است. سعی پدر و مادرها همیشه این است تا از کودک مراقبت کنند و در صورت ایجاد مشکل آن را حل کنند. در مطالب بالا راجب گرفتگی بینی کودکان، عوامل موثر بر ایجاد این گرفتگی‌ها، علائمی که بدن کودک پس از گرفتگی بینی از خود نشان می‌دهد، انواع روش‌های درمانی گرفتگی بینی صحبت شد و به سوالات مهمی که در این بحث ممکن بود ایجاد شود پاسخ داده شد. در صورت ادامه داشتن این مشکل به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.

 

سوالات متداول راجب گرفتگی بینی کودکان

اگر مشکل گرفتگی بینی کودک اکثرا در شب ایجاد شود، برای رفع این مشکل چه درمانی مناسب‌تر خواهد بود؟

اصلی‌ترین دلیل گرفتگی بینی در شب و در هنگام خواب، خالی نکردن بینی کودک قبل از خواب است. بنابراین قبل از خواب بینی کودک را تخلیه کنید و کودک را طوری بخوابانید تا مخاط بینی آن تخلیه شود.

 

راهکارهای پیشگیری از گرفتگی بینی چه چیزهایی هستند؟

چند راهکار مفید و مهم وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید از گرفتگی بینی کودکان پیشگیری کنید. این راهکارها عبارتند از مرطوب کردن محیط اطراف کودکان، استفاده نکردن از سیگار در محیط خانه و جایی که کودکان حضور دارند، مصرف آب کافی، استفاده کمتر یا حداقل از مصرف ادکلن‌ها با بوهای شدید و تند، رعایت کردن بهداشت کامل کودکان، گرم و متعادل نگه داشتن محیط خانه و محیط اطراف کودک، دور کردن مواردی که در کودک باعث به وجود آمدن آلرژی می‌شود و…

 

گرفتگی بینی کودکان خطرناک است یا نه؟

به طور کلی مشکل گرفتگی بینی یک مشکل بزرگ محسوب نمی‌شود و در اغلب مواقع با درمان‌های خانگی و یا داروهای پزشک حل خواهد شد. اما اگر کودک شما تب، سرفه یا عطسه داشت و این مشکلات حل نشد حتما به پزشک مراجعه کنید تا مشکل جدی برای کودک شما ایجاد نشود.