عمل ختنه پلاستیبل چیست؟

عمل ختنه پلاستیبل چیست؟
عمل ختنه پلاستیبل چیست؟

عمل ختنه پلاستیبل چیست؟

ختنه از شایع‌ترین جراحی‌های دنیا میان نوزادان پسر می‌باشد، که فواید بی‌شماری به همراه خواهد داشت. این جراحی تاریخچه بسیار طولانی‌مدتی دارد. شاید غیرقابل‌باور به نظر برسد اگر بگوییم، قدمت این جراحی به ۱۵هزار سال قبل بازمی‌گردد! به‌گونه‌ای که دانشمندان با بررسی اجساد مومیایی‌شده مصریان دریافته‌اند، که این جراحی از هزاران سال پیش رواج داشته است. درگذشته انجام  ختنه در کشورهای مذهبی بیشتر رواج داشت.

اما به علت فواید فراوان این عمل، امروزه برای بیش از ۸۰درصد از نوزادان پسر در تمامی کشورهای دنیا، انجام می‌شود. حال روش‌های زیادی برای انجام ختنه وجود دارند.‌‌ یکی از بهترین و کم عوارض ترین شیوه‌های این جراحی، عمل ختنه پلاستیبل می‌باشد. شاید کمی عجیب باشد، اما در این روش هیچ برشی ایجاد نمی‌شود، و همین موجب گردیده که درد آن بسیار کمتر از سایر روش‌ها باشد.

برای انجام ختنه به این صورت، ابتدا ماده بی‌حسی به آلت تناسلی نوزاد تزریق خواهد شد. سپس یک حلقه پلاستیکی کوچک دورتادور آلت تناسلی او قرار می‌گیرد. در مرحله بعد پزشک‌ پوست اضافه آلت را از درون‌ حلقه رد نموده، و سپس آن را محکم می‌کند‌. حال جراحی به پایان می‌رسد، و این حلقه باید حدود ده روز بر روی آلت تناسلی نوزاد‌‌ باقی بماند.

پس از ده روز پوست اضافه آلت خشک‌شده، و به همراه حلقه می‌افتد. چراکه وقتی حلقه دورتادور پوست را احاطه می‌کند، جریان خون در آن را قطع نموده و همین موجب خشک‌ شدن و درنتیجه افتادن پوست اضافه آلت خواهد شد. درنتیجه درروش ختنه پلاستیبل احتمال خونریزی و عفونت بسیار کاهش می‌یابد.

مزایای ختنه پلاستیبل نسبت به سایر روش‌ها

روش حلقه یا پلاستیبل امروزه بسیار پرطرفدار شده است. چراکه انجام آن نسبت به روش جراحی می‌تواند مزایا و فواید بیشتری به همراه داشته باشد. در ادامه به فاکتورهای مثبت این روش اشاره نموده‌ایم:

عدم خونریزی

خونریزی یکی از عوارضی است، که‌ معمولاً در بسیاری از روش‌های ختنه نوزادان مشاهده می‌شود. اما درروش حلقه چون هیچ برشی ایجاد نشده است، به‌هیچ‌عنوان شاهد خونریزی نخواهید بود.

دوره نقاهت کوتاه

دوران نقاهت این عمل نهایتاً حدود بیست روزبه طول می‌انجامد. درحالی‌که در سایر روش‌ها، دوران نقاهت بالای یک ماه خواهد بود. علاوه بر این درروش حلقه، در دوران نقاهت نیاز به مراقبت خاصی نخواهد بود. چراکه هیچ زخم بازی وجود ندارد.

کوتاه بودن مدت‌زمان عمل

کوتاه بودن مدت‌زمان عمل نیز از دیگر مزایای مهم این روش محسوب می‌شود. ختنه پلاستیبل نهایتاً ده الی پانزده دقیقه طول می‌کشد. به همین دلیل نوزاد در کوتاه‌ترین مدت‌زمان مرخص شده، و نیاز به بستری شدن نیز نخواهد بود.

کم عوارض بودن

عوارض عمل ختنه همواره موجب نگرانی والدین می‌شود. اگر نگاه دقیق‌تری داشته‌ باشیم، این روش کم‌خطرترین و کم عوارض ترین نوع ختنه نوزادان محسوب می‌شود. چراکه در طی آن احتمال انسداد مجرای ادرار وجود ندارد، و به‌هیچ‌عنوان زخم یا برشی در ناحیه تناسلی ایجاد نمی‌گردد.

نتایج مطلوب‌تر

دیگر مزیت ختنه پلاستیبل این  است که نتایج بسیار مطلوب‌تری به همراه دارد. در این روش معمولاً پوست ناحیه تناسلی به‌اندازه کافی جداسازی شده، و این قسمت فرم مطلوب‌تری خواهد داشت‌. نتایج این عمل نسبت به روش جراحی نیز، بسیار رضایت‌بخش‌تر خواهند بود.

عدم نیاز به بیهوشی

در بسیاری از روش‌های ختنه مثل روش جراحی، از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود. حال بیهوشی نیز قطعاً عوارض و معایبی را به همراه خواهد داشت‌. اما درروش حلقه از بی‌حسی استفاده‌شده، و دیگر خطرات ناشی از بیهوشی شامل حال نوزادان نخواهند شد.

ختنه نوزاد و مراقبت های لازم بعد از ختنه

ختنه پلاستیبل چه معایبی دارد؟

انجام جراحی ختنه به روش پلاستیبل علارغم تمامی مزایایی که دارد، می‌تواند برخی جنبه‌های منفی را نیز به همراه داشته باشد. به همین دلیل ممکن است برای برخی نوزادان گزینه مناسبی به شمار نیاید. در ادامه به  فاکتورهای منفی این‌ روش ختنه اشاره نموده‌ایم:

هزینه بالاتر

در این روش معمولاً می‌بایست هزینه بالاتری پرداخت گردد. البته هزینه این روش نسبت به کلیپس نقره‌ای، کمتر خواهد‌ بود. اما در مقایسه با سایر روش‌ها هزینه بالاتری خواهد داشت.

محدودیت سنی

ختنه پلاستیبل محدودیت سنی دارد. یعنی همه نوزادان با هر سنی، نمی‌توانند این‌ عمل را انجام دهند. این عمل برای نوزادانی که‌ کمتر از ۱سال سن‌ دارند، توصیه می‌شود.‌ اگر نوزادی به هر دلیلی تا یک‌سالگی ختنه نشود، نمی‌تواند تحت انجام عمل حلقه قرار گیرد.

عفونت

از دیگر فاکتورهای منفی این‌ نوع جراحی، می‌توان به بروز عفونت‌ اشاره نمود. همان‌طور‌ که می‌دانید در این جراحی یک شئ خارجی به آلت تناسلی وصل می‌شود. درنتیجه همین می‌تواند موجب بروز عفونت‌ شود.

افتادن زود‌ یا دیرهنگام حلقه

درروش ختنه پلاستیبل گاهی ممکن است حلقه دقیقاً در زمان مناسب از آلت جدا نشود.‌ برای مثال ممکن است حلقه چند روز جلوتر بیفتد، یا اینکه بعد از گذشت ده روز هنوز جدا نشود. در این صورت ختنه قطعاً به‌درستی انجام نخواهد شد.‌ البته این موارد تنها زمانی رخ می‌دهند، که ختنه توسط افراد کم‌تجربه و‌ بدون‌ تخصص صورت گرفته باشد.

هشدارهای جدی در مورد ختنه پلاستیبل

اگر جراحی ختنه‌ به روش پلاستیبل، انتخاب شما‌ برای فرزندتان است، باید بدانید که در این عمل پرطرفدار نیز، مانند هر روش دیگری احتمال بروز شرایط حاد وجود دارد. به همین دلیل باید حتماً با موارد حاد آشنایی داشته، تا در هنگام بروز آن‌ها بتوانید به‌سرعت اقدامات ضروری را انجام دهید‌.

چنانچه کودک‌ شما بعد از عمل ختنه، دچار مشکلات زیر شود، مراجعه به پزشک ضروری خواهد بود:

تب شدید

تب شدید نوزاد بعد از ختنه‌ پلاستیبل به‌هیچ‌عنوان عادی و توجیه‌پذیر نیست. این درواقع نشانگر این است که‌ سلامت‌ نوزاد در وضعیت خوبی قرار ندارد.

مشکل در ادرار کردن

نوزاد شما بعد از گذشت ۱۲ ساعت باید حتماً یک‌مرتبه تخلیه ادرار داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است مجاری ادراری او مسدود‌ گردیده، یا اینکه دچار مشکل دیگری شده باشد.

با مشکلات ادرار بعد از ختنه چه باید کرد؟

ورم و کبودی شدید آلت و بیضه

ورم و کبودی آلت تا چهار الی پنج روز بعد از عمل کاملاً طبیعی است. اما اگر بعد از گذشت این مدت‌زمان، همچنان تورم و کبودی مشاهده شود، مراجعه به پزشک الزامی است. چراکه کبودی نشانه عدم  وجود جریان خون در ناحیه آلت می‌باشد.

خروج ترشحات

پزشک برای فیکس نمودن حلقه درروش ختنه پلاستیبل، پوست آلت راکمی بخیه خواهد زد. حال در برخی موارد نادر، از محل بخیه ممکن است ترشحات زردرنگی خارج شوند. در این صورت احتمال می‌رود که ناحیه عمل دچار عفونت شده باشد. درنتیجه برای جلوگیری از پیشرفت آن، باید فورا به پزشک مراجعه نمایید.