درمان عفونت‌های قارچی در نوزادان

درمان عفونت‌های قارچی در نوزادان
درمان عفونت‌های قارچی در نوزادان

درمان عفونت‌های قارچی در نوزادان

معمولا برخی از باکتری‌های بیماری‌زا ضرری ندارند اما برخی عوامل می‌تواند باعث شود همین باکتری‌های بی‌ضرر باعث ایجاد عفونت قارچی شوند‌. معمولا عفونت‌های قارچی در نوزادان بسیار شایع است اما به آسانی قابل درمان می‌باشند. بنابراین، در صورت مشاهده‌ی چنین مواردی می‌توانید با مراجعه به یک پزشک متخصص اطفال مراحل درمان و بهبودی را طی کرده و این عفونت را از بین ببرید.

عفونت‌های قارچی معمولا در روی پوست ظاهر می‌شوند. چرا که این عفونت‌های به زیر پوست نفوذ نمی‌کنند مگر در مواردی نادر، که در هر صورت پزشک معالج می‌تواند با معاینه و درمان مناسب آن را از بین ببرد. با توجه به این که قارچ‌ها در آب و هوای مرطوب بهتر رشد می‌کنند، عرق کردن کودک بهترین شرایط را برای ایجاد عفونت قارچی ایجاد می‌کند.

در این مقاله قصد داریم به عفونت‌های قارچی در نوزادان بپردازیم و علل و راه‌های درمان آن را بررسی کنیم. پس با ما همراه شوید.

انواع عفونت‌های قارچی نوزادان

همان طور که می‌دانید، عفونت‌های قارچی معمولا روی پوست ظاهر می‌شوند و نفوذ آن به زیر پوست یکی از موارد نادر است‌. عفونت‌های قارچی معمولا ظاهری شبیه به تکه‌های قرمز رنگ و فلس مانند دارند که گاهی ممکن است به صورت برجسته باشند‌. افرادی که در پوست خود عفونت قارچی دارند، معمولا دچار خارش می‌شوند و همین امر برای بیمار بسیار آزار دهنده و ناخوشایند است‌.

در صورتی که عفونت قارچی درمان نشود تکه‌های قرمز رنگ به صورت حلقه یا حلقه‌هایی درمی‌آیند که دارای مرزهایی برجسته و فلس مانند می‌باشند که همین مرزهای برجسته معمولا دارای رنگی روشن می‌باشند. عفونت قارچی پوست با نام رینگ ورم نیز شناخته می‌شود، چرا که تکه‌های قرمز رنگ به وجود آمده به مرور زمان باعث ایجاد الگوهای حلقه مانندی می‌شوند.

این الگوهای حلقه مانند در تمام افراد مبتلا به عفونت قارچی ظاهر نمی‌شود و فقط در پوست برخی افراد تشکیل می‌شود. در واقع، عفونت قارچی پوست انواع مختلفی دارد که عبارتند از عفونت قارچی پا، عفونت قارچی پوست سر که با نام کچلی قارچی نیز شناخته می‌شود و عفونت قارچی ناخن که در ادامه به طور مختصر به هر کدام از این موارد می‌پردازیم.

عفونت قارچی پا زمانی ایجاد می‌شود که باکتری‌های موجود روی پوست پا باعث ایجاد عفونت قارچی شوند. عفونت قارچی پا در لابه‌لای انگشتان پا به وجود می‌آید که حالتی تکه تکه ‌دارد. در عفونت قارچی پا الگوی حلقه‌ها تشکیل نمی‌شود. در واقع، راش‌های ایجاد شده در عفونت قارچی پا به صورت تکه‌های قرمز رنگ و فلس مانند می‌باشد که این تکه‌ها دارای خارش می‌باشند.

نوع دیگر عفونت قارچی پوست که کچلی قارچی نام دارد، ممکن است باعث ایجاد زخم‌های کوچکی می‌شود که بسیار شبیه به جوش می‌باشد. معمولا عفونت‌های قارچی دیگر به صورت تکه تکه، فلس مانند یا پوسته پوستن می‌باشد ولی کچلی قارچی شبیه به یک جوش می‌باشد. از عوارض ایجاد کچلی قارچی می‌توان به ریزش مو یا خرد شدن ریشه‌ی موها اشاره کرد.

همچنین، عفونت قارچی پوست سر قسمت‌هایی به صورت متورم، قرمز و حساس ایجاد می‌کند که ظاهری بسیار متفاوت نسبت به پوست سر سالم ایجاد می‌کند. نوع دیگر عفونت قارچی، عفونت قارچی ناخن می‌باشد. عفونت قارچی ناخن تمام ناخن‌های دست یا پا را درگیر نمی‌کند و علائم آن در یک یا چند ناخن دست یا پا ظاهر می‌شود.

ناخن‌هایی که دچار عفونت قارچی می‌شوند، معمولا ضخیم، سفید یا زرد و شکننده می‌شوند. به طور کلی، عفونت قارچی ناخن بعد از بلوغ ظاهر می‌شود و افرادی که به سن بلوغ نرسیده‌اند، کمتر به عفونت قارچی مبتلا می‌شوند.

علل ایجاد عفونت قارچی در نوزادان

معمولا کودکان و نوزادان نیز ممکن است به عفونت قارچی مبتلا شوند. کودکانی که با افراد آلوده به عفونت قارچی یا حیوانات خانگی در تماس باشند به احتمال زیاد، مبتلا به عفونت قارچی می‌شوند. علاوه بر این، حوله‌ی آلوده، برس‌های مو، شانه، کلاه و لباس‌های دیگر بهترین ناقل عفونت‌های قارچی در نوزادان و بزرگسالان می‌باشند‌.

بنابراین، لازم است از لوازم افرادی که مبتلا به عفونت قارچی می‌باشند، قبل از شست و شو استفاده نشود. همچنین، رختکن آلوده یا استخر آلوده می‌تواند عفونت قارچی پا را به افراد سالم منتقل کند. بنابراین، افرادی که در چنین مکان‌هایی با پای برهنه راه می‌روند، در معرض ابتلا به عفونت قارچی پا قرار دارند.

تحقیقات نشان می‌دهد، عوامل ژنتیکی نیز می‌تواند باعث بروز عفونت قارچی شود. به این معنا که افرادی که در خانواده‌ی حد سابقه‌ی ابتلا به عفونت قارچی را دارند، ببشتر در معرض ابتلا به عفونت قارچی قرار می‌گیرند. در واقع، قارچ در آب و هوای مرطوب بهتر از هر جای دیگری رشد می‌کند. به همین علت کودکانی که بیش از حد عرق می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قارچی قرار دارند.

مراقبت از پوست نوزاد 

علایم عفونت قارچی

عفونت قارچی نیز مانند هر بیماری دیگر دارای علائم و ویژگی‌های خاصی می‌باشد. وجود یک یا تعدادی تکه‌های فلس مانند روی پوست کودک نشانه‌ی عفونت قارچی می‌باشد. معمولا لکه‌هایی که به علت عفونت قارچی به وجود می‌آیند، به اندازه‌ی یک سکه می‌باشند‌ ولی باید توجه داشته باشید که این لکه‌ها به صورت کاملا گرد نیستند.

در صورتی که عفونت قارچی به موقع درمان نشود، حلقه‌های فلس مانندی در اطراف این لکه به وجود می‌آید و علاوه بر آن، با رشد قارچ اندازه‌ی حلقه نیز بزرگ‌تر می‌شود. اما این رشد زمانی که لکه به یک اینچ می‌رسد، متوقف خواهد شد. لکه‌های ایجاد شده روی پوست که راش نیز نامیده می‌شود، ممکن است خشک یا مرطوب باشد.

عفونت قارچی پوست سر حلقه مانند نمی‌باشد، بلکه ظاهری شبیه تکه‌های فلس مانند یا نقاط تاس روی سر کودک ایجاد می‌کند‌. علاوه بر این، نقاطی که مبتلا به عفونت قارچی هستند، دارای ریشه‌های موی خورد شده در وسط نقاط تاسی می‌باشند‌. عفونت قارچی پوست سر علائمی بسیار شبیه به بیماری کرادل کپ دارد. به همین دلیل، این دو بیماری با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند.

بنابراین، لازم است پزشک متخصص علائم موجود را به دقت بررسی کند تا بتواند بیماری عفونت قارچی پوست سر را از کرادل کپ تشخیص دهد. در صورتی که عفونت قارچی پوست سر شدید باشد، ممکن است روی پوست سر کودک منطقه‌ای ملتهب ظاهر شود که اصطلاحا کریون نامیده می‌شود.

در واقع، هنگامی که روی پوست سر نقاطی مرطوب و متورم به همراه برجستگی‌های کوچک جوش مانند به وجود آید، به اصطلاح کریون ایجاد شده است. در صورتی که عفونت قارچی موجود روی پوست سر درمان شود، به تدریج کریون نیز از بین می‌رود.

درمان عفونت‌های قارچی نوزادان

در صورتی که روی پوست کودک‌تان علائمی از عفونت قارچی مشاهده کردید، لازم است تا در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای درمان صورت گیرد. کرم‌های ضد قارچ بهترین مورد برای درمان عفونت‌های قارچی نوزادان می‌باشد که معمولا بدن نسخه نیز ارائه می‌شوند.

می‌توانید از کرم‌های ضد قارچ روزی دو بار و به اندازه‌ی یک اینچ بزرگتر از لکه‌ی ایجاد شده روی محل استفاده کنید. در صورتی که بتوانید به طور مرتب از این کرم استفاده کنید، سه تا چهار هفته طول می‌کشد تا عفونت قارچی به طور کامل ازبین برود. اما برای این که این عفونت دوباره عود نکند، لازم است تا یک هفته بعد از بهبودی از این کرم استفاده کنید.

ممکن است برخی افراد به کرم ضد قارچ حساسیت داشته باشند. به همین دلیل، لازم است قبل از استفاده‌ی کامل کرم را در قسمتی از پوست امتحان کنید. در واقع، می‌توانید با استفاده‌ی مرتب و به موقع عفونت قارچی را به طور کامل رفع کنید.

سخن آخر

عفونت قارچی یکی از بیماری‌های شایع در کودکان است که باعث ایجاد لکه‌هایی در روی پوست می‌شود. این لکه‌ها به صورت قرمز رنگ و فلس مانند می‌باشند که گاهی اوقات باعث ایجاد خارش می‌شوند. عفونت‌های قارچی به صورت عفونت قارچی پوست سر، عفونت قارچی پا و عفونت قارچی ناخن ظاهر می‌شود.

عفونت قارچی پا به طورت لکه‌های قرمز رنگی در لابه‌لای پا ایجاد می‌شود که خارش نیز دارند‌ عفونت قارچی پوست سر به صورت جوش‌هایی در پوست سر ایجاد می‌شود که در قسمتی که عفونت پوست سر ایجاد شده ریشه‌ی موها به صورت خورد شده ظاهر می‌شود. عفونت قارچی ناخن نیز در ناخن‌ها ایجاد می‌شود.

در واقع، عفونت قارچی ناخن در تمام ناخن‌ها ظاهر نمی‌شود، بلکه یک یا تعدادی از ناخن‌ها درگیر این عفونت می‌شوند. در صورتی که علائمی از عفونت قارچی مشاهده کردید، لازم است تا در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا قبل از انتقال این عفونت به نقاط مختلف پوست، مورد تشخیص و درمان قرار گیرد.

بهترین درمان برای عفونت قارچی کرم‌های ضد قارچ می‌باشد که می‌توانید بدون نسخه نیز آن را تهیه و استفاده کنید‌ ولی باید دقت داشته باشید که برخی افراد ممکن است به این کرم حساسیت داشته باشند. بنابراین، قبل از استفاده آن را روی پوست بیمار امتحان کنید. در واقع، می‌توانید دو بار در روز از این کرم استفاده کنید و در مدت سه تا چهار هفته از شر این بیماری خلاص شوید.