درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان

درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان
درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان

درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان

آسم و تنگی نفس یکی از بیماری‌هایی است که افراد زیادی را با مشکل مواجه می‌کند. برخی افراد بر این باورند که فقط بزرگسالان به این بیماری مبتلا می‌شوند. این در حالی است که علاوه بر بزرگسالان، کودکان نیز ممکن است درگیر بیماری آسم و تنگی نفس شوند. کودکانی که مبتلا به بیماری آسم و تنگی نفس هستند، با مشکلات زیادی رو به رو می‌شوند.

چرا که کودکان دائما در حال تحرک و فعالیت هستند و تنگی نفس و آسم باعث می‌شود کودک در زندگی روزمره‌ی خود با مشکل زیادی مواجه می‌شود. بنابراین، لازم است والدین در صورت مشاهده‌ی علائم آسم و تنگی نفس در کودک خود درصدد درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان برآیند. مهم‌ترین مورد لازم برای هر فعالیتی داشتن تنفس سالم و کافی می‌باشد چرا که تمام اعضای بدن با اکسیژن موجود در هوایی که وارد ریه‌ها می‌کنیم به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

بنابراین، افرادی که در تنفس خود با مشکل مواجه می‌شوند، نمی‌توانند به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهند و علاوه بر فعالیت‌های روزانه، در هنگام خواب نیز دچار مشکل خواهند شد. بنابراین، داشتن تنفس سالم و کافی بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله قصد داریم به بررسی بیماری آسم و درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان بپردازیم. پس با ما همراه باشید تا بتوانید با کسب اطلاعات کافی در مورد بیماری آسم، یک زندگی زیبا و سرشار از نشاط به خود یا اطرافیانتان هدیه کنید.

آسم و تنگی نفس در کودکان

یکی از بیماری‌های مزمنی که در برخی از کودکان بروز می‌کند، آسم است. نکته‌ی قابل توجه این است که، این بیماری روز به روز در بین کودکان در حال افزایش است و به تدریج بر تعداد کودکان مبتلا به آسم و تنگی نفس افزوده می‌شود. علائم آسم در کودکانی که درگیر این بیماری هستند، قبل از این که به سن پنج سالگی برسند بروز می‌کند.

والدینی که علائم آسم را در کودک خود مشاهده می‌کنند، بهتر است به یک پزشک متخصص اطفال مجرب مراجعه کنند تا پزشک با معاینه‌ی دقیق کودک، شدت بیماری را تشخیص داده و اقدامات لازم برای پیشگیری و درمان را انجام دهد. در واقع، پزشک متخصص می‌تواند برنامه‌ای با محتوای زمان و مقدار مصرف داروها تنظیم کند. علاوه بر آن، برخی اقدامات باعث تشدید بیماری می‌شود که پزشک بیمار را از انجام آن‌ها منع می‌کند.

هر چقدر که بیمار این نکات را رعایت کند، روند بهبودی بهتر خواهد بود. در واقع، می‌توان در کودکان با بیماری آسم مقابله کرد و بهترین راه این است که به نکاتی که پزشک توصیه می‌کند به درستی عمل کرد و از مواردی که باعث تشدید بیماری می‌شود، صرف نظر کرد. بیماری آسم تا جایی زندگی کودکان مبتلا را مختل می‌کند که به عنوان یکی از مزمن‌ترین بیماری‌های کودکان که شیوع بیشتری نیز دارد، شناخته می‌شود.

به همین دلیل لازم است والدین به برخی موارد توجه داشته باشند تا بتوانند در صورت وجود علائم بیماری آسم اقدامات لازم را انجام دهند.

آسم بیماری آزار دهنده

همان طور که می‌دانید، شش‌ها و مجاری تنفسی افراد مبتلا به آسم بسیار حساس می‌باشد و با کوچک‌ترین تحریک مانند ویروس سرما خوردگی یا گرده‌ی گیاهان، ملتهب می‌شود. کودکان مبتلا به آسم نیز از این قضیه مستثنی نیستند و با کمترین تحریک دچار مشکلات جدی می‌شوند.

علاوه بر این، کودکانی که مبتلا به آسم هستند در فعالیت‌هایی نظیر ورزش، بازی، مدسه و حتی هنگام خواب دچار مشکل می‌شوند و نمی‌توانند همانند کودکان سالم به فعالیت بپردازند. در واقع، علائم آسم در کودکان کاملا شبیه بزرگسالان می‌باشد ولی کودکان را بیشتر با مشکل مواجه می‌کند.

مطالعات نشان می‌دهد که درمان بیماری آسم تقریبا غیر ممکن است و درمان و تجویز دارو برای این بیماری صرفا به منظور کنترل علائم آن صورت می‌گیرد. در واقع، کودکانی که به بیماری آسم مبتلا هستند، باید در بزرگسالی نیز با این بیماری آزار دهنده دست و پنجه نرم کنند. این در حالی است که می‌توان با کنترل بیماری آسم در کودکی، از پیشروی و بروز عوارض وخیم آن در بزرگسالی جلوگیری کرد. در واقع، در کودکانی که اقدامات کافی برای درمان آسم و تنگی نفس صورت نمی‌گیرد، در بزرگسالی متحمل عوارض غیر قابل تحمل بیماری آسم خواند شد. بنابراین، درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان بسیار مهم می‌باشد‌.

علائم بیماری آسم در کودکان

بیماری آسم و تنگی نفس دارای علائم و ویژگی‌های خاصی می‌باشد. این علائم عبارتند از سرفه‌های مداومی که هنگام خواب، ورزش، هوای سرد و ابتلا به عفونت‌های ویروسی تشدید می‌شود، بازدمی که با صدای سوت یا خس خس همراه است، تنگی نفس یا همان کم آوردن تنفس، احساس سنگینی و گرفتگی در قفسه‌ی سینه.

علائم ذکر شده، علائمی کلی برای بیماری آسم می‌باشد. ولی این بیماری در کودکان علائم دیگری نیز دارد که عبارتند از کیفیت بد خواب به علت تنگی نفس و یا سرفه، حملات سرفه‌ای متعدد به علت قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا ابتلا به سرما خوردگی، طولانی بودن دوره‌ی درمان عفونت‌های تنفسی، نفس نفس زدن که مشکلاتی در انجام فعالیت‌هایی نظیر ورزش و بازی برای کودک ایجاد می‌کند، خستگی که به علت کیفیت بد خواب و کمبود اکسیژن در اندام‌ها به وجود می‌آید.

همان طور که می‌بینید، بیماری آسم علائم غیر قابل تحملی دارد که باید در صورت مشاهده‌ی هر کدام از این علائم به درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان پرداخت.

درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان

درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان و بزرگسالان به یک صورت انجام می‌گیرد. یکی از مؤثر‌ترین موارد در کنترل بیماری آسم، اجتناب از محرک‌هایی است که باعث تشدید بیماری می‌شود. همان طور که می‌دانید، کودکان به برخی از داروها بیشتر از بزرگسالان حساسیت نشان می‌دهند و به همین، دلیل پزشک متخصص نمی‌تواند از هر دارویی برای درمان بیماری آسم و تنگی نفس در کودکان استفاده کند.

داروهایی که برای درمان آسم در کودکان استفاده می‌شود، عبارتند از داروهای تسکین دهنده، داروهای پیشگبری کننده و داروهای اورژانسی. داروهای تسکین دهنده با نام داروهای گشاد کننده‌ی برونش نیز شناخته می‌شوند. این داروها به صورت اسپری مصرف می‌شوند و بیمار با استنشاق این نوع داروها باعث شل شدن عضلات دیواره‌ی مجاری تنفسی می‌شود. شل شدن این دیواره‌ها باعث می‌شود جریان هوا به مقدار طبیعی وارد مجاری تنفسی شود و همین امر سبب افزایش اکسیژن رسانی به اندام‌ها می‌شود.

علل سرفه های مزمن در کودکان

داروهای پیشگیری کننده نیز باعث کاهش التهاب در مجاری هوایی می‌شود. داروهای پیشگیری کننده با عملکرد خاص خود باعث کاهش تحریک پذیری مجاری هوایی می‌شوند. سومین نوع داروهای آسم داروهای اورژانسی نام دارد که هنگام بروز علائم حاد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

با استفاده از مقادیر زیاد داروهای تسکین دهنده و یک داروی ضد التهاب، می‌توان در هنگام بروز علائم حاد بیماری آسم از تنگی نفس بیمار جلوگیری کرد‌. همان طور که گفتیم، بیماری آسم به طور کامل درمان نمی‌شود و پزشک متخصص می‌تواند با تجویز داروهایی این بیماری را کنترل کند.

سخن آخر

بیماری آسم یکی از بیماری‌های مزمن در بین کودکان است که روز به روز بر تعداد مبتلایان به این بیماری افزوده می‌شود. در واقع، علائم بیماری آسم در کودکان کاملا شبیه به علائم این بیماری در بزرگسالان است. اما این بیماری کودکان را با مشکلات جدی مواجه می‌کند. در واقع، کودکان در طول روز بیشتر فعالیت می‌کنند و به بازی می‌پردازند که آسم و تنگی نفس آنان را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.

علائم آسم و تنگی نفس شامل مواردی نظیر سرفه‌های مداوم و آزار دهنده هنگام خواب، ورزش، هوای سرد و هنگام ابتلا به عفونت‌های ویروسی، بازدم با صدای سوت و خس خس، تنگی نفس یا کم آوردن نفس، احساس سنگینی و گرفتگی در قفسه‌ی سینه می‌باشد. علاوه بر علائم کلی ذکر شده، علائم دیگری نیز وجود دارد که نشانه‌های بیماری آسم در کودکان است.

این علائم عبارتند از کیفیت بد خواب به علت تنگی نفس یا سرفه، حملات سرفه‌ای متعدد به علت قرار گرفتن در معرض سرمای شدید یا ابتلا به سرما خوردگی، طولانی بودن دوره‌ی درمان عفونت‌های تنفسی، نفس نفس زدن، خستگی به علت بی‌کیفیتی خواب و کمبود اکسیژن در اندام‌ها می‌باشد.

برای درمان بیماری آسم لازم است تا به پزشک مراجعه کنید تا پزشک با تجویز داروهای مورد نیاز و تنظیم برنامه‌های برای فعالیت‌های فرد، بیماری آسم را کنترل کند. در واقع، برای درمان بیماری آسم از سه نوع دارو استفاده می‌شود که عبارتند از داروهای تسکین دهنده، داروهای پیشگیری کننده و داروهای اورژانسی. پزشک با معاینه‌ی دقیق و تشخیص صحیح خود، داروهای مورد نیاز را تجویز می‌کند تا از پیشروی بیمار و ایجاد مشکلات آینده در نوزاد جلوگیری کند‌.