آلت تناسلی پنهان‌شده

آلت تناسلی پنهان‌شده
آلت تناسلی پنهان‌شده

آلت تناسلی پنهان‌شده، اختلالی نادر اما پر عوارض!

آلت تناسلی پنهان یا دفن شده، عارضه‌ای فوق‌العاده نادر است، که‌ تنها درصد کمی از نوزادان پسر تازه متولدشده را درگیر می‌کند‌. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که آلت در جای خود قابل‌رؤیت نبوده   و حالت دفن شده داشته باشد. دلیل بروز این اتفاق نیز تجمع چربی در بالای ناحیه شامگاهی می‌باشد‌. چراکه چربی تجمع یافته، روی آلت را به‌طور کامل می‌پوشاند.

دیگر حالت بروز این اتفاق قرارگیری پوست ناحیه بیضه‌ها، بر روی آلت است. در این اختلال معمولاً طول آلت تناسلی کاملاً متناسب بوده، و عملکرد مطلوبی نیز دارد. این عارضه در کمتر نوزادی دیده می‌شود. چراکه طبق تحقیقات تنها چهار درصد از نوزادان دچار این مشکل می‌شوند. معمولاً آلت تناسلی پنهان‌شده را می‌توان‌ یک‌ اختلال مادرزادی قلمداد نمود.

چراکه از بدو تولد با افراد همراه است. اما در برخی موارد نادر ممکن است این مشکل در بزرگسالی نیز رخ دهد. حال آیا دفن شدن آلت تناسلی یک عارضه خطرناک است؟ این مشکل می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد نماید. به همین دلیل از آن به‌عنوان اختلالی خطرناک یاد می‌شود.

پنهان شدن آلت تناسلی می‌تواند عوارض فراوانی به همراه داشته باشد، که در ادامه به چند مورداشاره نموده‌ایم:

عدم امکان برقراری رابطه جنسی

این عارضه در آینده و بزرگسالی، در برقراری رابطه جنسی مشکل ایجاد می‌کند. چراکه آلت کاملاً در داخل پوست و چربی اضافه احاطه‌شده است، و امکان دخول وجود ندارد. از طرفی وقتی آلت کاملاً دفن شده باشد، فرد توانایی نفوذ را ازدست‌داده و درنتیجه نزدیکی و برقرار رابطه می‌تواند بسیار دشوارتر شود.

کاهش اعتمادبه‌نفس

آلت تناسلی پنهان‌شده در درجه اول یک نقص زیبایی به‌حساب می‌آید. چراکه در این حالت معمولاً ناحیه تناسلی افراد فرم ناخوشایندی خواهد داشت. درنتیجه همین مسئله می‌تواند در آینده اعتمادبه‌نفس افراد را کاهش داده، و سبب بروز اختلالات روانی همچون افسردگی شود.

عفونت ادراری

عفونت ادراری از دیگر عوارض مهم  دفن شدن آلت تناسلی است، که می‌تواند سلامت نوزادان پسر را به خطر بیندازد. همان‌طور که می‌دانید رعایت بهداشت در ناحیه تناسلی بسیار اهمیت دارد. اما رعایت بهداشت و تمیز کردن آلت تناسلی پنهان‌شده چون به‌صورت دورتادور احاطه‌شده است، بسیار دشوار و یا گاها غیرممکن خواهد بود.

به همین دلیل در اثر عدم رعایت بهداشت باکتری و میکروب‌های خطرناکی در این قسمت تجمع نموده و تکثیر می‌شوند. با ورود این باکتری‌ها به داخل مجرای ادراری، نوزاد به عفونت ادراری مبتلا خواهد شد. درنتیجه بدن نوزاد در شرایط بسیار حساسی قرار خواهد گرفت.

 هیپوسپادیاس نوزاد

علت بروز آلت تناسلی پنهان‌شده چیست؟

پنهان شدن آلت تناسلی می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. به همین دلیل قطعاً بروز آن در هر یک از نوزادان، علت‌های خاصی خواهد داشت. در ادامه شایع‌ترین و مهم‌ترین علت‌های بروز این اختلال را نام‌برده‌ایم:

ضعیف بودن رباط‌ها

آلت تناسلی نیز مانند هر بخش دیگری از بدن دارای رباط‌هایی است، که بدنه آن را به قسمت زیرین ناحیه شرمگاهی متصل می‌کنند. گاهی این رباط‌ها به‌صورت مادرزادی و‌ بدون‌ هیچ دلیل مشخصی، قدرت کافی نداشته و بسیار ضعیف می‌شوند. در این صورت آلت تناسلی حالت افتاده داشته و کاملاً پنهان می‌شود.

چاقی و اضافه‌وزن

دیگر دلیل بروز اختلال آلت تناسلی پنهان‌شده، چاقی و اضافه‌وزن شدید نوزادان هست. اگر نوزاد وزن به‌شدت بالایی داشته باشد، چربی زیادی در ناحیه تناسلی او تجمع می‌کند. این چربی می‌تواند روی آلت را کاملاً بپوشاند، و موجب پنهان شدن آن شود‌.

لنف آدم

سومین علت بروز این مشکل اختلال لنف آدم هست. گاهی مایع لنفاوی به علت عدم بازگشت به چرخه خود، درون ناحیه تناسلی تجمع می‌نماید. در این صورت بیضه‌ها دچار تورم‌ شدید می‌شوند، و همین باعث فرد رفتن آلت تناسلی خواهد شد.

سابقه خانوادگی

آلت تناسلی پنهان گرچه یک مشکل مادرزادی است، اما ماها به دلایل ژنتیکی نیز رخ می‌دهد. احتمال بروز این عارضه در افرادی که سابقه خانوادگی آن رادارند، بالاتر از سایرین است. چراکه‌ گاها این‌ اختلال از طریق ژنتیک خانواده، به نوزاد ارث می‌رسد.

نحوه و چگونگی تشخیص آلت تناسلی پنهان‌شده

تشخیص پنهان بودن آلت تناسلی معمولاً بسیار ساده است. چراکه حتی با یک ‌نگاه سطحی به ناحیه تناسلی نیز، می‌توان غیرطبیعی بودن شکل آلت و دفن شدگی آن را تشخیص داد. به همین دلیل پزشک برای تشخیص دقیق‌تر به ارزیابی و معاینه فیزیکی ناحیه شرمگاهی نوزاد می‌پردازد.

گاهی پزشکان برای اینکه احتمال بروز عارضه‌های دیگر را رد کنند، روش تصویربرداری را برای تشخیص دقیق‌تر توصیه می‌کنند. اما در حالت کلی برای تشخیص آلت تناسلی پنهان‌شده تنها یک معاینه فیزیکی ساده، کافی خواهد بود.

بهترین روش‌های درمان آلت تناسلی پنهان‌شده

درمان آلت تناسلی دفن شده قطعاً کار دشواری خواهد بود. اما درمان به‌موقع این اختلال اهمیت فراوانی دارد. بسیاری از نوزادان پس از گذشت مدتی، به‌صورت خودبه‌خود درمان می‌شوند. اما اگر بعد از گذر از دوماهگی همچنان این مشکل وجود داشته باشد، باید برای درمان به متخصص اطفال و‌ نوزادان مراجعه نمایید. برای درمان این اختلال روش‌های زیادی وجود دارند، که اغلب آن‌ها بسیار اثرگذارند.

در ادامه به بررسی بهترین شیوه‌های درمان آلت تناسلی پنهان‌شده پرداخته‌ایم:

کاهش وزن

در درجه اول کاهش وزن آسان‌ترین راه بهبود این اختلال تلقی می‌شود. اگر نوزادان به علت چاقی دچار این مشکل شده باشند، کاهش وزن آن‌ها می‌تواند چربی تجمع یافته در ناحیه شکم را از بین ببرد. با از بین رفتن چربی این قسمت، آلت به حالت نرمال بازخواهد گشت.

لیپوساکشن

گاهی تحت هیچ شرایطی امکان‌ کاهش وزن نوزادان وجود ندارد. در این صورت انجام لیپوساکشن یک روش عالی، برای بهبود دفن شدگی آلت تناسلی خواهد بود. در این روش پزشک با استفاده از ابزار مخصوصی اقدام به تخلیه چربی‌های زیر شکم خواهد نمود. درنتیجه با تخلیه این چربی‌ها، آلت کاملاً آزادشده و در حالت طبیعی قرار می‌گیرد.

مصرف دارو‌

مصرف دارو معمولاً در طول روند درمان، می‌تواند از پیشرفت اختلال آلت تناسلی پنهان‌شده و بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری کند. برای مثال گاهی این عارضه موجب بروز عفونت‌ در ناحیه شرمگاهی می‌شود. پزشک‌ با تجویز برخی داروها، سعی می‌کند عفونت را از بین ببرد، تا از بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری شود.

برداشتن پوست اضافه

دیگر روش درمان پنهان بودن آلت نوزادان، برداشتن پوست اضافه می‌باشد. اگر پوست اضافه سبب نهفتگی آلت شده باشد، پزشک تحت یک عمل جراحی این پوست اضافه را کاملاً جداسازی خواهد کرد. این جراحی تحت بیهوشی انجام می‌گیرد، و معمولاً هیچ عوارض خاصی به همراه نخواهد داشت. اما‌ دوره نقاهت نسبتاً طولانی داشته، و نوزاد باید تحت مراقبت‌های خاصی قرار گیرد.

ختنه نوزاد و مراقبت های لازم بعد از ختنه

برداشتن بافت همبند زخم

دیگر شیوه درمانی مؤثر، حذف بافت همبند زخم می‌باشد. گاهی آلت تناسلی پنهان‌شده به علت انجام‌ ختنه اشتباه و غیراصولی رخ می‌دهد. اگر ختنه به شیوه نادرست انجام شود  بافت اطراف آلت دچار زخم شدید خواهد شد. بافت زخم می‌تواند دورتادور آلت تناسلی را احاطه کند، و سبب پنهان شدن آن می‌شود. پزشک‌ با برداشتن بافت زخم، به اصلاح نمودن فرم ناحیه تناسلی و رفع این اختلال خواهد پرداخت.