آیا انجام ختنه ضروری است؟

آیا انجام ختنه ضروری است؟
آیا انجام ختنه ضروری است؟

آیا انجام ختنه ضروری است؟

این سؤال برای خیلی از افراد پیش می‌آید که آیا ختنه پسران ضروری است؟ در صورت عدم انجام چه اتفاقی می‌افتد؟

در مرحله اول اگر بخواهیم از جنبه‌های دینی و فرهنگی به این امر نگاه کنیم در خواهیم یافت که انجام این عمل جزو ضروریات است و باید بر طبق سنت دینی و رسوم پیشینیان انجام شود. در دین اسلام و یهودیت به انجام ختنه تأکید شده است.

از نظر پزشکی هم انجام ختنه مزیت‌های زیادی دارد که می‌تواند به عاملی تبدیل شود که آن را ضروری می‌نماید. بهتر است از مزیت‌های انجام ختنه بگوییم تا ضرورت انجام آن بیشتر مشخص شود.

به‌طور کلی ختنه عبارت است از برداشتن پوست روی آلت مردانه که با روش‌های مختلف ختنه کودک انجام می‌شود. در کشورهای آمریکایی و اروپایی هم انجام ختنه از مقبولیت زیادی برخوردار شده است و به‌طور مثال در آمریکا این نظر را دارند که روز بعد از به‌دنیا‌آمدن کودک ختنه شود و از بیمارستان مرخص شود. در دین یهودیت نیز انجام ختنه را روز هشتم تولد مناسب می‌دانند. از مهم‌ترین عواملی که ضرورت انجام ختنه را بیشتر می‌کند کاستن از احتمال سرطان آلت تناسلی است. کودکان در معرض عفونت‌های ادراری قرار دارند و بدن آن‌ها به این عفونت بسیار حساس است و در صورت غفلت می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به‌جای بگذارد. از مهم‌ترین مزایای ختنه کاستن عفونت ادراری در کودکان بوده، به‌طوری که مقدار عفونت ادراری در کودکان ختنه‌نشده ۲۰ برابر کودکانی است که ختنه شده‌اند.

جالب است بدانید که از بین افرادی که ختنه شده‌اند بسیار موارد اندکی مشاهده شده است که مبتلا به سرطان آلت تناسلی شده باشند. در بین مسلمانان و یهودیان که ختنه‌کردن جزو واجبات دین آن‌ها به‌حساب می‌آید، سرطان آلت تناسلی تقریباً دیده نمی‌شود و برعکس در بین مسیحیان و مخصوصاً هندوها سرطان ناحیه تناسلی بسیار دیده می‌شود.

مزیت های ختنه

از دیگر مزیت های ختنه

این است که فرد را در مقابل بیماری‌های مقاربتی مصون‌تر می‌دارد. افرادی که ختنه شده‌اند در مقابل ویروس اچ‌آی‌وی مقاومت بیشتری داشته و کمتر دچار این بیماری می‌شوند. ختنه مردان تنها برای آقایان مفید نخواهد بود. زنانی که همسران ختنه‌شده دارند کمتر دچار بیماری‌های مقاربتی و سرطان دهانه رحم می‌گردند.

بهتر است انجام عمل ختنه در سنین کم و نوزادی انجام شود؛ زیرا بافت این محل ظریف‌تر است و ترمیم بهتر صورت می‌پذیرد، در نتیجه احتمال عفونت و خونریزی کاهش می‌یابد.

بهترین زمان انجام ختنه

باور غلطی در بعضی افراد مرسوم است که می‌گویند انجام ختنه در سنین بالاتر که بدن مقاوم‌تر است بسیار بهتر خواهد بود. در جواب این افراد باید این‌گونه گفت که در سن پایین احتمال عفونت و خونریزی کمتر است و هر چه سن بالاتر برود سپر محافظتی در برابر سرطان کاهش خواهد یافت. بهتر است هر چه زودتر این عمل انجام شود تا دغدغه‌ای باقی نماند.

همچنین، انجام ختنه در سنین پایین این مزیت را دارد که کودک از نظر روانی دچار آسیب نمی‌شود و در واقع خاطره‌ای از انجام عمل ختنه نخواهد داشت.

در ۲ هفتگی اول تولد انجام ختنه زمان مناسبی است؛ زیرا هنوز اعصاب و آلت تناسلی فعال نیست. ولی بعد از این دوران و پس از ۶ ماهگی کودک متحمل درد بیشتری شده و برای تسکین درد نیاز به مسکن دارد. در سنین کم استفاده‌نکردن از داروهای مسکن به دلیل عوارض بسیار بهتر است.

تنها در شرایط خاص است که انجام ختنه توصیه نمی‌شود یا به تأخیر می‌افتد. در کودکانی که آلت کوچک دارند، کودکان دارای آلت پرده‌دار و نوزادانی که دچار بیماری‌های خونی و انعقادی مثل هموفیلی هستند، بهتر است این عمل انجام نشود و یا با تأخیر و بررسی‌های بیشتر پزشکی انجام شود.

بسیاری از افراد درباره میل و فعالیت جنسی افراد ختنه ‌شده می‌پرسند. در جواب این افراد این‌گونه باید گفت که آلت ختنه شده یا نشده تأثیری بر کیفیت و لذت عمل جنسی نخواهد گذاشت، اما این مزیت را دارد که در برابر بسیاری از بیماری‌ها از شخص محافظت می‌کند.

نتیجه گیری

 اگر بخواهیم به‌طور کلی ختنهکردن را در پسران جمع‌بندی کنیم این‌گونه باید گفت:

  • تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که مزایای ختنه‌کردن در مقابل معدود عوارض آن به قدری بیشتر است که انجام‌دادن آن را ضروری می‌کند.
  • شاید در شرایطی انجام ختنه امکان‌پذیر نباشد، لذا اصرار بیش از حد و پایبندی به اعتقادات و رسومات می‌تواند زمینه‌ساز بروز مشکلاتی باشد که ممکن است خطرناک باشد.
  • سعی کنید بهترین فرد و مکان را برای انجام ختنه در نظر بگیرید و از بهداشتی‌بودن محیط و وسایل انجام آن مطمئن گردید. حتی المقدور از روش‌های قدیمی و سنتی و انجام این فرآیند در منزل خودداری نمایید. دکتر آویشن محمدی فوق تخصص نوزادان در تهران ختنه را در مطب برای فرزتدان دلبند شما انجام می‌دهند.
  • بهتر است انجام ختنه در سنین پایین‌تر انجام شود. نگذارید سن کودک چندین سال افزایش یابد تا ختنه روی وی صورت بگیرد.
  • سعی کنید اطلاعات مفید برای دوران قبل و بعد از انجام ختنه به‌دست آورید تا کودک و والدین کمتر دچار مشکل شوند.

به‌طور کلی ختنه امری است که می‌تواند مزیت‌های زیادی داشته باشد و نیز از لحاظ فرهنگی و دینی هم یک انجام‌وظیفه به‌حساب می‌آید. بنابراین، با مراجعه به بهترین دکتر، ختنه این عمل و آداب سنتی را به بهترین و سالم‌ترین شکل انجام دهید.