آلرژی غذایی نوزاد تا چه زمانی ادامه دارد؟

آلرژی غذایی نوزاد تا چه زمانی ادامه دارد
آلرژی غذایی نوزاد تا چه زمانی ادامه دارد

آلرژی غذایی نوزادان

حدود شش میلیون کودک در جهان درگیر آلرژی‌ غذایی هستند. مواد‌غذایی که می‌توانند آلرژی در کودک به وجود بیاورند شامل شیر گاو، تخم‌مرغ، بادام‌زمینی، سویا، گندم، آجیل و مغزیجات، ماهی، صدف و دیگر مواد مشابه می‌باشد. ابتدا بهتر است با علائم آلرژی غذایی در کودکان آشنا شویم تا نسبت به مدیریت درست آن برنامه‌ریزی نماییم.

اگر در کودک خود نشانه‌های زیر را مشاهده کردید به احتمال زیاد آلرژی غذایی در کودک وجود دارد و باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید:

  • ایجاد کهیر و جوش در نقاط بدن و صورت کودک
  • به وجود آمدن خارش و ضایعات پوستی
  • متورم شدن صورت، لب‌ها، گونه‌ها، زبان و دهان
  • به‌وجود‌آمدن مشکلات گوارشی مانند اسهال و استفراغ
  • شنیده شدن صدای خس‌خس در قفسه‌سینه کودک
  • به‌وجود‌آمدن تنگی‌نفس در کودک
  • کم شدن و از دست دادن هوشیاری

در صورت مشاهده هر کدام از علائم بالا به پزشک مراجعه نمایید زیرا در صورت مهار نشدن بعضی از علائم احتمال بروز خطر‌های بیشتر وجود دارد پس این علائم و هر علامت غیر طبیعی را در کودکان و نوزادان جدی بگیرید. برای مشاهده درمان آلرژی های غذایی در کودکان و نوزادان کلیک نمایید.

آلرژی غذایی چه زمانی برطرف می‌گردد؟

این سوال برای بسیاری از والدین به وجود می آید که آلرژی غذایی در کودک کی برطرف می‌شود؟ تا چه زمانی این آلرژی‌ها وجود دارند؟

در جواب این سوال باید این‌گونه گفت که بعضی از آلرژی‌ها قبل از سنین بزرگسالی در کودکان از بین خواهد رفت. اما بعضی از آلرژی‌ها ممکن است به‌طور کامل از بین نرود و همراه با شخص در طول زندگی ادامه پیدا کند. در زیر زمان تقریبی برطرف شدن آلرژی به برخی از مواد غذایی ذکر می‌شود اما می‌تواند این مقدار در افراد مختلف کمی متغیر باشد :

آلرژی به پروتئین شیر گاو

این آلرژی در خیلی از موارد به طور دائمی همراه کودک نخواهد بود. در حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد این علائم آزار‌دهنده در سنین بزرگسالی از بین خواهند رفت پس جای نگرانی ندارد.

آلرژی به تخم مرغ

این آلرژی نسبت به پروتئین سفیده تخم مرغ به وجود می‌آید. در ۳۷ درصد از کودکان این آلرژی تا سن ۱۰ سالگی برطرف می‌گردد. اگر آلرژی ادامه داشت در حدود ۶۸ درصد افراد در سنین نوجوانی با این آلرژی خداحافظی خواهند کرد. می‌شود از پرتئین‌ها و مواد‌غذایی مورد نیاز کودک در این دوران استفاده کرد تا منابع غذایی بیشتری در اختیار کودک قرار گیرد.

آلرژی نسبت به بادام‌زمینی

در بسیاری از موارد آلرژی نسبت به بادام‌زمینی از بین  نمی‌رود. حدود ۱۵ درصد از افراد آلرژی نسبت به این ماده را در سنین بزرگسالی از دست خواهند داد. توجه داشته باشید که اگر آلرژی نسبت به بادام‌زمینی تا سن ۱۰ سالگی برطرف نگردید به احتمال فراوان تا آخر عمر همراه فرد خواهد بود. آلرژی نسبت به بادام‌زمینی از آلرژی‌های ماندگار به حساب می‌آید.

آلرژی نسبت به سویا

آلرژی غذایی به سویا در بیشتر موارد با بالا رفتن سن کودک از بین می‌رود. اما کاهش عوارض این حساسیت در سنین مختلف می‌تواند متفاوت باشد و شرایط متغیری از خود نشان دهد:

  • سن ۴ سالگی:  نشانه‌های آلرژی به سویا در۲۵ درصد کودکان در این سن از بین می‌رود.
  • سن شش سالگی:  علائم آلرژی به سویا در۴۵ درصد از کودکان با رسیدن به این سن از بین می رود.
  • سن ۱۰ سالگی:  نشانه‌های ناشی از آلرژی به سویا در۶۱ درصد از کودکان در این سن دیگر مشاهده نمی‌شود.

آلرژی به گندم

آلرژی غذایی ناشی از گندم در حدود ۶۷ درصد مواقع قبل از رسیدن سن کودک به ۲۰ سالگی برطرف می‌گردد. در برخی موارد در سنین پایین‌تر هم این آلرژی از بین خواهد رفت.

آلرژی به انواع آجیل

این عارضه هم مانند بادام‌زمینی در موارد اندک از بین می‌رود. حدود ۹ درصد از کودکان آلرژی خود را نسبت به آجیل‌ها از دست می‌دهند. این آلرژی غذایی در بسیاری از افراد تا آخر عمر همراه فرد خواهد بود.

آلرژی به ماهی

این آلرژی خاص بیشتر در سنین نوجوانی و بزرگسالی رخ می‌دهد نه در کودکی. تا قبل از بزرگسالی نشانه‌هایی مبنی بر آلرژی به ماهی دیده نخواهد شد و افراد بزرگسال بعد از سال‌های بزرگسالی ممکن است آن‌را تجربه کنند از این رو این آلرژی در کودکان کمتر دیده می‌شود.

آلرژی به صدف

 این نوع آلرژی هم به صورت کم، با افزایش سن برطرف می‌گردد. تنها ۵ درصد از افراد بعد از افزایش سن آلرژی به صدف را از دست خواهند داد و اگر کسی به این ماده غذایی آلرژی داشته باشد ممکن است همیشه با وی همراه باشد.

روش های جلوگیری و کاهش آلرژی غذایی در کودکان

روشهای جلوگیری و کاهش آلرژی غذایی در کودکان

  • اگر به طور منظم و روزانه مقادیر بسیار اندک از بادام‌زمینی در غذای کودکان گنجانده شود در سن ۴ سالگی احتمال بروز حساسیت به بادام‌زمینی تا ۸۰ درصد کاهش خواهد یافت. استفاده زود هنگام از مواد غذایی حاوی بادام‌زمینی، تخم‌مرغ و شیر گاو به مقدار اندک در غذای کودک، آلرژی به این مواد غذایی را تا ۶۷ درصد کاهش می‌دهد.
  • اگر قبل از یک سالگی  مقادیری منظم و روزانه از تخم‌مرغ در رژیم غذایی کودک استفاده شود ابتلا به این آلرژی تا ۶۷ درصد کاهش خواهد یافت.

همان طور که مشاهده کردید می‌شود با مقادیر اندک از مواد آلرژی‌زا به مرور از شدت عکس‌العمل بدن نسبت به این مواد کم کرد. با صبوری و شناسایی راه حل‌های پیشگیرانه می‌توانید در مهار این عارضه موفق باشید. جای نگرانی وجود ندارد خیلی از آلرژی‌ها کم یا از بین می‌رود و مشکل خاصی برای زندگی طبیعی به وجود نخواهد آورد. با مشاوره  و همفکری با دکتر آویشن محمدی فوق تخصص نوزادان در تهران، فرزندانی سالم پرورش دهید.