مراقبت از نوزادان نارس

چگونگی مراقبت از نوزادان نارس
چگونگی مراقبت از نوزادان نارس

نوزادان نارس

 اگر صاحب کودکی شده‌اید که کمی زودتر به دنیا آمده است هیچ جای نگرانی وجود ندارد. با مراقبت‌ها و رعایت نکاتی اساسی می‌توانید به زودی کودکی سالم و قوی داشته باشید. در ادامه به نکاتی در مورد نوزادان نارس اشاره می‌شود:

بخش Nicu : 

اگر نوزاد نارسی دارید به این نکته دقت کنید که بسیاری از نوزادان شرایط مشابه فرزند شما را دارند که با وجود امکاناتی خوب در بیمارستان‌ها، این عارضه برطرف خواهد شد. برای پشتیبانی و درمان نوزادان نارس در بیمارستان‌ها بخش مراقبت‌های ویژه جهت نوزادان این‌گونه، مهیا شده است و به‌خوبی می‌توان برای رفع این مشکل از آن‌ها کمک گرفت.

 در این بخش نوزاد تحت بررسی‌های دقیق پزشکی قرار می‌گیرد. وجود تجهیزات پزشکی مختلف و نور کم محیط ممکن است شما را نگران کند، ولی اصلاً جای نگرانی نیست و تجهیزات وصل‌شده به نوزاد شما مانند لوله، سیم و… برای او نقش حیاتی دارد و به روند بهبودی کودک شما منجر خواهد شد.

ظاهر متفاوت نوزادان‌ نارس:

با کمک امکانات پزشکی امروزه ۹۰ درصد نوزادان نارس کمتر از ۸۰۰ گرم زنده می‌مانند. ممکن است کوچک‌بودن و نحیف به نظر رسیدن نوزاد برای شما ناخوشایند باشد و یا اینکه بزرگ‌بودن سر نوزاد نسبت به بدن او شما را حساس کند. این نکته را باید بدانید که نوزادان نارس چربی زیر پوست ندارند، زیرا این بافت در دوران آخر بارداری در آن‌ها شکل می‌گیرد. ممکن است اندام تناسلی، ناخن‌ها و… هنوز کامل شکل نگرفته باشد. جای نگرانی وجود ندارد، این مشکلات برطرف خواهد شد کافیست فرصتی داده شود تا نوزاد شما تکامل بیشتری پیدا کند.

شانس زنده‌ماندن نوزادان نارس:

نوزادانی که در هفته ۲۶ و یا پس از آن به‌دنیا می‌آیند شانس بالایی برای زنده‌ماندن دارند. البته این نوزادانی که کوچک‌تر به‌نظر می‌رسند دوران درمان طولانی‌تری برای ادامه رشد نیاز خواهند داشت. این روند در خارج از بدن مادر با مراقبت‌های پزشکی تکمیل می‌شود.

تماس و ارتباط با نوزاد نارس:

بر طبق بررسی‌ها نوزادان نارسی که تماس پوستی و فیزیکی با مادر داشته‌اند روند رشد بهتری را سپری کرده‌اند. نگه‌داشتن نوزاد روی سینه مادر، علائم حیاتی و رشدی و همچنین افزایش هوشیاری بیشتری را برای نوزاد نارس به‌وجود می‌آورد. با توجه به وضعیتی که نوزاد شما در آن قرار دارد می‌توانید آن را شیر دهید و یا در زمانی که در دستگاه قرار دارد به‌آرامی به آغوش بکشید. اگر امکان درآغوش‌کشیدن نبود نوازش‌کردن هم می‌تواند بسیار مؤثر باشد و محبت و عشق شما ازطریق لمس منتقل شده و به رشد و سلامت کودک کمک بسیاری می‌کند. رعایت نکات بهداشتی در زمان لمس و تماس با این نوزادان امری ضروری است.

نیازهای ویژه کودکان نارس:

یکی از نیازهای مهم برای نوزادان نارس دمای محیط است. زیرا چربی کمی در بدن دارند و نباید احساس سرما کنند. از دیگر نیازهای کودک تغذیه مناسب است. سرعت رشد بالایی دارند و نیازمند تغذیه باکیفیت هستند. ازآنجاکه سیستم گوارش آن‌ها تکامل پیدا نکرده است به‌طور مستقیم نمی‌توانند بمکند و یا از شیشه شیر استفاده کنند. برای همین منظور شیر توسط لوله‌هایی به بدن این کودکان منتقل می‌شود و بهتر است که شما شیر خود را بدوشید و از این طریق به نوزاد انتقال دهید. اگر امکان تغذیه با شیر مادر فراهم نبود جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا شیرخشک‌های مخصوص نوزادان نارس وجود دارد که این نیاز را برطرف خواهد کرد.

مشکلات احتمالی:

در‌هر‌حال، محیط جدید رشد کودک با رحم مادر متفاوت است. در خیلی از موارد در ۷۲ ساعت اول وضعیت خوب است، اما بعد از آن احتمال می‌رود که مشکلاتی برای نوزاد نارس به‌وجود آید. در این ایام بی‌ثباتی در علائم زیستی مثل مشکلات تنفسی، تغییر فشار خون، خونریزی مغزی، آسیب به شبکیه چشم و سوراخ در قلب دیده می‌شود.

رشد متفاوت و شرایط خاص نوزادان نارس: 

به‌هیچ‌وجه روند رشد کودک خود را با دیگر کودکان هم‌سن مقایسه نکنید. زیرا شرایط متفاوتی برای کودک شما وجود دارد. به زمان تولد کودک دقت نکنید و زمان رشد او را از زمان شرایط حقیقی محاسبه کنید. به‌طور مثال، اگر کودک شما هشت ماه سن دارد و دو ماه زودتر به دنیا آمده است، درواقع ۶ ماهه است. یعنی زمانی که قرار بوده است که به‌طور طبیعی به‌دنیا آید. پس، برای نشستن، راه‌رفتن و… کودک خود عجله نکنید. به مرور زمان شرایط کودک شما نیز نرمال خواهد شد.

مراقبت و کنترل شرایط مادر نوزاد:

طبیعی است که شما به‌عنوان مادر شرایط روحی خوبی نخواهید داشت و یا دچار شوک و نگرانی باشید. باید با مدیریت بر خود و کمک از یک همراه و پشتیبان این ایام را سپری کنید؛ زیرا سلامت روحی و جسمی شما می‌تواند به سلامت نوزاد نارس کمک فراوانی کند. نگرانی و ناامیدی توسط شما به نوزاد منتقل خواهد شد. همواره با روحیه خوب و امیدوار در کنار فرزند دلبند خود باشید. سعی کنید شرایطی فراهم شود که خود به نوزاد شیر دهید؛ زیرا بر طبق تحقیقاتی که به عمل آمده است پروتئین شیر مادر می‌تواند نقشی نجات‌بخش برای نوزادان نارس داشته باشد.

با رفتن به بهترین دکتر متخصص اطفال می‌توانید راه‌حل‌هایی عالی برای رشد و سلامت كودک خود بیابید. با مراجعه به دکتر آویشن محمدی فوق تخصص نوزادان در تهران و مشاوره‌های دقیق وی در مسیر سلامت کودک خود قدم بردارید. ما در کنار شما خواهیم بود.