همه چیز راجع به ختنه نوزاد

ختنه
ختنه

انجام ختنه نوزاد به روش‌های نوین و پیشرفته

ختنه‌ نمودن نوزاد همواره توسط ادیان الهی توصیه شده است. چرا که این امر می‌تواند مزایای فراوانی برای نوزاد شما به همراه داشته باشد. به همین دلیل انجام‌ عمل ختنه در بسیاری از کشورهای جهان انجام‌ می‌شود.

 اما برخی کشورها نیز به علت شرایط قانونی خاصی که دارند، انجام این عمل را مجاز نمی‌دانند‌ همانطور که می‌دانید وقتی نوزادان پسر متولد می‌شوند، در نوک آلت تناسلی آن‌ها تکه گوشت اضافه‌ای وجود دارد که می‌تواند تخلیه ادرار و تمیز کردن ناحیه تناسلی را برای آن‌ها دشوار سازد.

به همین دلیل معمولاً انجام ختنه نوزاد بسیار ضرورت داشته و به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شود. برای انجام عمل ختنه در گذشته از دو روش حلقه و جراحی استفاده می‌شد. حلقه و ‌جراحی در واقع دو روش سنتی برای انجام عمل ختنه به شمار می‌روند.

اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش‌های جدید کم‌خطرتر و کم‌تهاجمی ابداع شده‌اند که نسبت به روش‌های سنتی گذشته برتری دارند.‌ به همین علت امروزه به دلیل ابداع این روش‌ها، بسیاری از نگرانی‌های والدین در خصوص عمل ختنه نمودن نوزادشان کاهش یافته است.

 در ادامه به معرفی روش‌های نوین ختنه‌ نوزاد پرداخته‌ایم:

  • کلیپس نقره‌ای

کلیپس نقره‌ای یکی از جدیدترین روش‌های ختنه در دنیا می‌باشد که در آن هیچ نیازی به بخیه زدن آلت تناسلی نوزاد وجود ندارد. در این روش از یک دستگاه برای برداشتن پوست اضافه آلت تناسلی استفاده می‌شود و معمولاً میزان درد در این روش بسیار کم خواهد بود.

  • لیزر

لیزر نیز یکی از جدیدترین روش‌هایی است که پزشکان از آن برای ختنه نمودن نوزادان پسر استفاده می‌کنند. در این روش از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود و نیاز به بیهوشی نخواهد بود. پس از بی‌حسی پزشک به واسطه اشعه لیزر، گوشت اضافه ناحیه تناسلی نوزاد را کاملاً سوزانده و آن را از بین می‌برد. ختنه نوزاد به واسطه لیزر روشی کم تهاجمی بوده و معمولاً هیچ‌گونه خونریزی به همراه نخواهد داشت. همچنین دوره نقاهت و بهبودی نوزاد در این روش نیز کوتاه‌تر است.

بهترین سن برای انجام عمل ختنه نوزاد

سن نوزاد برای انجام‌ عمل ختنه بسیار اهمیت دارد. به‌طور کلی پزشکان بر این‌ باورند که ختنه نوزاد باید هرچه سریع‌تر صورت بگیرد. به گونه‌ای که معمولاً از بدو تولد توصیه می‌شود والدین مقدمات ختنه نمودن نوزاد را فراهم کنند. بهترین زمان برای ختنه نمودن نوزادان مابین یک تا سه‌ماهگی می‌باشد؛ اما نا ۲۴ ساعت پس از تولد انجام این کار به هیچ عنوان مجاز نیست، چرا که باید از سلامت جسمانی نوزاد اطمینان حاصل شود.

اما در حالت کلی یک ماه بعد از تولد می‌تواند بهترین موقع برای انجام ختنه به حساب بیاید. چرا که وقتی کودک کمتر از سه ماه دارد، معمولاً نیاز به بیهوشی نداشته و خونریزی او حین جراحی نیز بسیار کمتر خواهد بود.‌ به همین دلیل توصیه می‌شود ختنه نوزاد قبل از دوسالگی صورت پذیرد؛ اما علت توصیه پزشکان به انجام زودهنگام ختنه نوزادان پسر می‌تواند دلایل مهم دیگری نیز داشته باشد.

در درجه اول اگر بعد از دوسالگی این عمل را انجام دهید، علاوه بر اینکه ممکن است نوزاد دچار برخی عوارض شود، این احتمال نیز وجود دارد که خاطره‌ای بسیار وحشتناک و عذاب‌آور در ذهن او نقش ببندد.

به گفته روانشناسان یک کودک بالای دو سال به‌راحتی می‌تواند تشخیص دهد که با جنس مخالف خود تفاوت‌هایی دارد. به همین دلیل نسبت به آلت تناسلی خود بسیار حساس بوده و آن را جز حریم شخصی‌اش به حساب می‌آورد. حال اگر شما عمل ختنه نوزاد را بعد از دوسالگی انجام دهید، قطعاً به علت درد زیاد احساس خواهد کرد که در حال تنبیه او‌ هستید و یا به حریم شخصی‌اش تجاوز نموده‌اید.

 درنتیجه خاطره بسیار بدی در ذهن او باقی خواهد ماند و می‌تواند از نظر روانی تأثیرات منفی برای او به همراه داشته باشد. اما اگر این کار را قبل از سه‌ماهگی انجام دهید، کودک در سنی نیست که ثبت خاطره در ذهن او انجام شود و معمولاً در بزرگسالی چیزی را به یاد نمی‌آورد. همچنین انجام این عمل در بدو تولد کم‌خطرتر بوده و احتمال بروز عوارض احتمالی آن نیز کاهش می‌یابد.

در چه صورتی انجام ختنه نوزاد توصیه نمی‌شود؟

با وجود اینکه انجام ختنه برای نوزادان پسر فاکتورهای مثبت فراوانی به همراه دارد، گاها نیز پزشکان برای برخی نوزادان انجام آن را توصیه نمی‌کنند. چرا که بعضی از نوزادان به علت شرایط خاصی که دارند، نباید این عمل را انجام دهند و ممکن است برایشان برخی عوارض جدی را به همراه داشته باشد.

در صورتی که کودک شما یکی از شرایط زیر را داراست، انجام ختنه برای او به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود:

  • کودک بدحال یا نارس

سلامت‌ جسمانی اولین و مهم‌ترین شرط ختنه نوزاد می‌باشد و معمولاً بسیار مهم خواهد بود. اگر کودک نارس یا بدحال باشد، معمولاً انجام ختنه به هر روشی ممکن است برای او خطرناک باشد. به همین دلیل در صورتی که نوزاد شما شرایط جسمانی مناسبی نداشته باشد، تحت هیچ شرایطی ختنه صورت نمی‌پذیرد و بهتر است تا زمانی که کودک شما سلامت‌ کامل خود را به دست بیاورد، از انجام این امر اجتناب کنید.

  • آلت نهفته

طول آلت نوزاد باید حداقل سه سانتی‌متر باشد. اگر طول آلت تناسلی نوزاد شما کمتر از دو سانتی‌متر باشد، ممکن است آلت تناسلی او نهفته بوده و هنوز به رشد کافی نرسیده باشد. در این صورت نیز انجام عمل ختنه نوزاد اصلاً توصیه نمی‌شود.

  • عدم رشد کامل گوشت اضافه

گوشت اضافه‌ای که بر روی آلت تناسلی نوزادان پسر وجود دارد، باید به طور کامل رشد کند و سپس ختنه صورت‌ گیرد. چون اگر گوشت اضافه کاملاً رشد نکرده باشد و جراحی انجام شود، ممکن است بعدها دوباره پوست اضافه پدیدار شود. به همین دلیل اگر گوشت اضافه نوک آلت تناسلی هنوز به تکامل نرسیده باشد، انجام ختنه نوزاد بازهم توصیه نمی‌شود.